zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Aantal werkloosheidsclaims woonlastenverzekeringen meer dan verdubbeld

24 september 2013 - Nederlanders gaan er volgend jaar gemiddeld met een kwart procent op achteruit en de werkloosheid loopt op tot 7,5 procent, blijkt uit de berekeningen van het Centraal Planbureau. De crisis is in Nederland nog steeds duidelijk niet ten einde. Dat blijkt ook uit cijfers over de Hypotheek Opvang Polis van BNP Paribas Cardif.

 Het aantal toegekende werkloosheidsclaims van woonlastenverzekeringen is in vijf jaar tijd meer dan verdubbeld. In 2008 werden 908 claims toegekend met werkloosheid als reden, de verwachting is dat het in dit jaar 2465 claims zullen zijn. Dat is een stijging van 171 procent.Totale stijging aantal claims 90 procent
Met de Hypotheek Opvang Polis verzekeren mensen zich voor de financiële gevolgen van werkloosheid en/of arbeidsongeschiktheid. Vanwege de economische malaise maken de laatste jaren steeds meer mensen gebruik van zo’n verzekering. Het aantal lopende verzekeringen is bij BNP Paribas Cardif ten opzichte van 2007 met dertien procent gestegen. Dat mensen een woonlastenverzekering echt nodig hebben, blijkt uit dat het verwachte totale aantal toegekende claims (werkloosheid en arbeidsongeschiktheid) eind 2013 ten opzichte van 2007 met 90 procent zal zijn gestegen.

Dekking voor werkloosheid
"We verwachten dat de stijging van werkloosheidsclaims nog wel een tijd aanhoudt, zeker gezien de bezuinigingsplannen van het kabinet," aldus Cees de Jong, algemeen directeur van BNP Paribas Cardif. "Ook zien we een stijging in het aantal aangevraagde verzekeringen. Met name het aantal mensen dat al een hypotheek heeft en nu een verzekering afsluit, is sterk gegroeid. Doordat wij al geruime tijd werkloosheidsverzekeringen verkopen, hebben we een degelijke en robuuste voorziening voor dit soort risico's kunnen opbouwen en kunnen wij als één van de weinige partijen een dekking voor werkloosheid blijven aanbieden."

Extra groot risico
Dat is nodig want de hoge werkloosheid in combinatie met een totaal gestagneerde huizenmarkt levert een extra groot risico op. Het huis verkopen is geen oplossing meer in het geval van inkomensverlies, zoals dat vroeger was. Veel huizen zijn minder waard dan het aankoopbedrag, waardoor mensen met een restschuld blijven zitten bij een gedwongen verkoop. Er wordt voorlopig nog geen herstel verwacht van de economie, waardoor het probleem nog groter wordt.

Weinig financiële reserve
Het consumentenonderzoek van BNP Paribas Cardif, dat in januari van dit jaar is gehouden onder 1.000 Nederlandse consumenten, laat zien dat 24 procent van de huizenbezitters een woonlastenverzekering heeft. Van de respondenten heeft twintig procent geen idee wat de gevolgen van inkomensverlies zouden zijn voor de eigen financiële situatie. Bijna de helft van de groep (48 procent) heeft geen financiële reserve om op terug te vallen en slechts een kwart zou eenvoudig rond kunnen komen als het inkomen zou verminderen.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Mind your data
 2018: het jaar van de verliezer
 Het aanwerven van het juiste talent en het belang van kandidaatervaring
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nederlanders zeer negatief over werkgelegenheid
 Binnen twaalf maanden keerpunt op de arbeidsmarkt verwacht
 Werkloosheid piekt in 2014
 Economie in de eurozone blijft achter
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Nederland zakt uit top drie Digitaliserings Index  (1) 
Generatie Z wordt online het gemakkelijkst beďnvloed (1) 
De top tien startups waar talent wil werken (1) 
Hoe word ik meer zichtbaar en gewaardeerd? (1) 
Marketeers besteden video steeds meer uit (6) 
De Tesla-taxi's van Schiphol gaan in de verkoop (4) 
UPS bestelt 125 Tesla-trucks (1) 
top10
Vijf zegeningen van een burn-out
Extreme beloning toppers in bedrijfsleven blijkt wederom mythe
Nederlander met modaal inkomen ziet nettosalaris met bijna 50 euro stijgen
Kennis cybersecurity-terminologie Nederlandse beslissers onvoldoende
Sterke ontwikkeling cloud- en hostinggebruik in Nederland
Vijf tips om tijd te besparen met vliegen
Generatie Z wordt online het gemakkelijkst beďnvloed
Wie van het Europese talent wil in Eindhoven werken? Bijna niemand
Besluitvormingsdilemma’s in het digitale tijdperk
72 procent Nederlanders vindt Prinsjesdag waardevolle traditie
meer top 10