zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Aantal werkende ouderen blijft stijgen

19 augustus 2013 - De arbeidsparticipatie van 55-plussers is sterk toegenomen en zal in de komende jaren door blijven stijgen. De belangrijkste factoren achter deze ontwikkeling zijn de financiële prikkels van de overheid en het hogere opleidingsniveau van deze groep werknemers. De groeiende arbeidsparticipatie van ouderen betekent ook dat meer ouderen een beroep doen op een arbeidsongeschiktheids- of werkloosheidsuitkering.

Wanneer oudere werknemers werkloos worden, is persoonlijk contact met werkgevers van groot belang voor de terugkeer naar werk. Dit zijn enkele conclusies uit het UWV Kennisverslag. De arbeidsparticipatie van 55-plussers is de laatste twintig jaar meer dan verdubbeld en neemt nog steeds sterk toe. Eind jaren 60 was de arbeidsparticipatie van ouderen nog 56 procent. Het percentage daalde naar 25 procent begin jaren 90. In 2013 is het aandeel werkende ouderen met 53 procent weer bijna op het 'oude' niveau. Het zal de komende jaren naar verwachting doorgroeien naar 60 procent.



Financiële prikkels en hoger opleidingsniveau
De diverse hervormingen rond VUT en prepensioen verklaren ongeveer de helft van de toegenomen arbeidsparticipatie van mannelijke 55-plussers in de periode 1993-2003. Een andere belangrijke verklaring is gelegen in het gestegen opleidingsniveau van werknemers. Naarmate de opleiding hoger is, werken mensen gemiddeld langer door. Een hoger opleidingsniveau maakt het ook aantrekkelijker voor vrouwen om betaald werk te doen. Daar komt bij dat de toegenomen arbeidsparticipatie van vrouwen ook het doorwerken van mannen blijkt te stimuleren.

Vooroordelen wegnemen door persoonlijk contact
De groeiende arbeidsparticipatie van ouderen betekent ook dat meer oudere werknemers een beroep doen op een arbeidsongeschiktheids- of werkloosheidsuitkering. Wanneer 55-plussers werkloos worden, komen zij moeilijk weer aan de slag. De moeizame terugkeer naar werk wordt sterk veroorzaakt door de vooroordelen van werkgevers en door de houding en het gedrag van de oudere werkzoekenden zelf. Uit literatuuronderzoek blijkt dat UWV een aantal instrumenten effectief kan inzetten bij het aan het werk helpen van 55-plusssers. Het gaat dan met name om het stimuleren van persoonlijk contact tussen oudere werkzoekenden en werkgevers, zoals gebeurt bij proefplaatsingen en speeddates. Ook het vergroten van het zelfvertrouwen en het aanleren van ander zoekgedrag levert een bijdrage aan de terugkeer naar werk. Dit geldt tevens voor het doen van concessies, bijvoorbeeld op het salaris of de reisafstand naar het werk.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Oudere medewerker met jonge manager de klos
 Jongere medewerker wil terug naar kantoor om oudere collega’s te ontmoeten
 ‘Nieuwe realiteit arbeidsmarkt vraagt om een stevige mentaliteitsverandering’
 Ouderenorganisaties dringen aan op omscholing oudere werkloze
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10