zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Flexwerkers gelijk behandelen loont

30 juli 2013 - Bedrijven halen het meest uit hun flexwerkers als ze hen gelijk behandelen ten opzichte van vaste werknemers,  zo blijkt uit onderzoek van Kirkman Company en Kim Kronenburg, afstudeerder aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). De instellingen deden samen onderzoek naar hoe arbeidspools binnen grote organisaties zijn opgezet. Uit het onderzoek komt verder naar voren dat bedrijven baat hebben bij het werken met een pool aan vaste flexwerkers.

Op deze manier ontstaat de juiste balans tussen flexibiliteit in hun arbeidspool en zekerheid over de geleverde kwaliteit. Het onderzoek vond plaats in negen organisaties waaronder Essent, Heineken, DAS en BAM.



Renee Duijf, HR-expert Kirkman Company vertelt: "Dit onderzoek bevestigt wat wij zien in de markt. Veel bedrijven waar wij mee werken zijn hun arbeidspool anders aan het organiseren dan voorheen. Door de afname aan vaste banen en de toename aan flexwerkers de afgelopen jaren is er vanuit beide partijen behoefte om de arbeidsverhoudingen zo goed mogelijk te regelen. Hierbij zijn 'flexibiliteit' en 'zekerheid' twee belangrijke speerpunten voor zowel werkgever als werknemer."

Gelijkwaardige behandeling
Wanneer organisaties de flexwerkers hetzelfde behandelen als de vaste mensen in dienst, ontstaat tussen beide partijen meer binding en wordt aan een sterke werkgevers-werknemers-relatie gebouwd. Hierdoor komt een flexwerker, na een periode bij een andere organisatie te hebben gewerkt, ook weer eerder terug op de oude werkplek. De kennis die dan is opgedaan bij het andere bedrijf wordt toegankelijk voor de oorspronkelijke werkgever, met als resultaat dat alle betrokken partijen zich verder kunnen ontwikkelen.

Vaste pool
Met behulp van de flexibele arbeidscommunity wordt niet alleen flexibiliteit gecreëerd voor werkgevers en werknemers, maar ook zekerheid. Werkgevers hebben toegang tot een pool met betrokken en gekwalificeerde mensen die graag bij hun organisatie willen werken en de gewenste kwaliteit kunnen leveren. De medewerker heeft (meer) zekerheid van werk, maar behoudt ook de flexibiliteit om voor andere organisaties te werken.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 ‘70 procent minder flexwerkers WW in door transferpool’
 'Flexwerker krijgt straks eerder een hypotheek dan vast-contracter'
 Regeerakkoord zet flexwerkers in de kou
 Meer flexwerkers door crisis
 
 
reacties
 
Adriana van Schalken | Payroll Works  |   | 
31-07-2013
 | 
07:57 uur
Erg interessant onderzoek, goed om te lezen dat gelijke behandeling zich laat lonen. Hoe moet ik echter een flexibele arbeidscommunity voor me zien? Is dit bijvoorbeeld een samenwerkingsverband tussen branche gerelateerde bedrijven? Of een veel bredere samenwerking, tussen partijen uit verschillende markten.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10