zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

40 procent werknemers ervaart grote afstand tot baas

4 juli 2013 - 40  procent van de Nederlandse werknemers ervaart een grote afstand tussen hun baas en het personeel. Ruim een kwart (26 procent) van de werknemers voelt zich door zijn leidinggevende behandeld als mindere en veertien procent geeft aan de baas niet tot nauwelijks te zien op de werkvloer. Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank.nl onder bijna 1.500 respondenten over de verhouding tussen bazen en hun personeel.

39 procent zegt dat de werkgever de medewerkers slechts werkgerelateerd kent, niet persoonlijk. Zestien procent van de werknemers geeft aan dat de baas zijn medewerkers goed kent. Joop Uitendaal van NationaleVacaturebank: "Het verschilt natuurlijk per organisatie hoe goed een manager zijn medewerkers kent. In een zakelijke omgeving is het wellicht juist prettig om afstand te bewaren tussen werk en privé. Ondertussen zie je nu de trend van jonge bedrijven met een hele open sfeer, waarin bazen en werknemers bijna als vrienden samen werken." 



Medewerkers die zich minderwaardig voelen
Van de respondenten zegt 22 procent dat zij hun baas beschouwen als elke andere collega. Ruim een kwart (27 procent) spreekt de baas aan met ‘u’, één op de tien werknemers spreekt de werkgever aan met meneer of mevrouw. De andere 71 procent tutoyeert de baas gewoon. "Hoewel de Nederlandse bedrijfscultuur internationaal bekend staat als weinig hiërarchisch, is het opvallend dat ruim een kwart van de ondervraagden aangeeft dat hun baas medewerkers behandelt als mindere. Kennelijk bestaan organisaties met strakkere verhoudingen nog vaker dan verwacht," aldus Uitendaal.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nederlandse werknemer voelt zich niet gewaardeerd
 Werknemer meldt depressie niet bij baas
 Draagvlak creëren vanuit de ratio? Vergeet het maar
 Persoonlijke aandacht van de baas doet wonderen
 
 
reacties
 
F1Tim  |   | 
13-08-2018
 | 
13:50 uur
Ik hou ook bewust afstand van mijn leidinggevende. Het is al erg genoeg dat ik ermee in hetzelfde bureau zit. Als hij iets persoonlijk vraagt, geef ik enkel een samenvatting en kom ik er later niet op terug. De beste man kan mij immers als een pop aan een koordje sturen, dus vriendschap zie ik niet zitten.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10