zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zuinige Nederlander gaat niet zuinig om met data

25 juni 2013 - De zomer is de periode bij uitstek om veel foto’s en video’s te maken en op te slaan op de computer voor de ultieme herinnering aan die prachtige zonnige zomervakantie. Toch zijn deze opgeslagen bestanden minder veilig dan u denkt. De onderstaande gegevens, blijkt uit een grootschalig onderzoek, tonen aan dat ‘de zuinige Nederlanders’ niet bepaald zuinig met hun data omgaan.

Uit recente cijfers van een onderzoek, uitgevoerd door Norman Data Defense Systems, blijkt dat meer dan de helft van de jeugd, leeftijdscategorie vijftien tot 29 jaar, nauwelijks aandacht schenkt aan back-ups. Slechts 43 procent van deze groep ondervraagden hebben reservekopieën van hun data. Dit aantal is laag te noemen in vergelijking met andere landen. Bijvoorbeeld: 62 procent van de Duitse jongeren heeft een recente back-up beschikbaar, 61 procent van de Zwitserse jeugd en 58 procent van de Noorse jeugd.


zeventien procent van deze leeftijdscategorie (tot 29 jaar) heeft geen idee hoe ze een back-up moet maken en ziet niet in wat voor nut het heeft.

Leeftijd
Hoe ouder men wordt hoe hoger het besef van waarde van de persoonlijke en/of zakelijke vertrouwelijke documenten/foto’s blijkt.Er zijn nog altijd meer mannen die bewuster lijken te zijn van het fenomeen back-up dan vrouwen. 24 procent van alle ondervraagde vrouwen heeft geen idee wat ze met een back-up zouden moeten. Blijkt uit het totale onderzoek in de leeftijd vijftien tot 50+ jaar.

Crash
Vele mensen denken geen back-up nodig te hebben maar klagen wel steen en been zodra een computer crasht of wanneer er ander soortige schade optreedt. Zodra het gaat om onvervangbaar materiaal, denk hierbij aan trouwfoto’s, geboorte films, administratieve jaaroverzichten of andere data, wordt er regelmatig gegrepen naar een vaak kostbare datarecovery oplossing. Vaak krijgt men hiermee de verloren data terug, maar voorkomen is beter dan genezen. Diefstal daarentegen is onomkeerbaar, daar kan geen dataherstel tegenop. Dan is het toch fijn om nog de data achter de hand te hebben middels back-ups.
Wel vindt men data wel degelijk belangrijk want maar liefst 94 procent van de Nederlandse ondervraagden heeft een antivirusbeveiligingsprogramma geïnstalleerd op de computer. Van de zes procent die geen antivirusbeveiliging heeft, geeft aan dat het of te duur in aanschaf is (32 procent) of ze vinden dat de computer geen beveiliging nodig heeft (35 procent).
De doorsnee Nederlander is het meest bang om zijn of haar foto’s kwijt te raken. Bij de 50+ leeftijdscategorie lag het zwaartepunt op de (bank)inlog informatie, ze zijn bang om deze te verliezen. En terecht.

Back-up plan
Het advies van Arne Upheim, director product marketing Norman: "Maak een back-up plan en wees verzekerd van de beveiliging van uw computer en uw data.Back-ups hoeven niet ingewikkeld te zijn. Vandaag de dag zou u het al kunnen krijgen als een service die eenvoudig te gebruiken is en alles automatiseert. Als de dag komt dat u alles kwijt raakt, vertrouw mij, dan bent u blij dat u een back-up systeem heeft aangeschaft."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Warm weer laat harde schijven niet onberoerd
 Vijf tips voor veilig WiFi-gebruik
 Financieel manager gooit vertrouwelijke informatie in de cloud
 Tweederde van onbeveiligde smartphones bevat bedrijfsgegevens
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10