zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Acht financiële voordelen van elektrisch rijden

29 mei 2013 - Inmiddels rijden er al ruim 8000 (semi-) elektrische personenwagens en bestelbussen rond in Nederland. Niet vreemd als je ziet welke financiële voordelen er allemaal met het elektrisch rijden gepaard gaan. ALD Automotive heeft de financiële voordelen op een rij gezet.

1. Geen bijtelling


Voor een auto met een uitstoot t/m 50 gram CO2 per kilometer geldt vijf jaar lang nul procent bijtelling voor privégebruik van de auto bij eerste tenaamstelling voor eind 2013. Bijkomend praktisch voordeel: geen kilometeradministratie!

2. Geen BPM 
Er geldt in 2013 geen BPM bij de inzet van personenauto’s met een CO2-uitstoot lager dan 89 gram per km (dieselauto’s) of 96 gram/km (benzine en overige aandrijvingen).

3. Geen motorrijtuigenbelasting
Voor zeer zuinige auto’s hoeft geen motorrijtuigenbelasting betaald te worden. Per 2014 wordt deze vrijstelling beperkt en geldt dan alleen nog voor auto’s met een maximale CO2 -uitstoot van 50 gram/km.

4. Milieu-investeringsaftrek (MIA)
Bij operationele lease kan een organisatie onder voorwaarden een investeringsaftrek krijgen. Deze aftrekpost bedraagt 36 procent voor elektrische auto’s en plug-in hybrides. 

5. Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil)
 
Investeringen in bedrijfsmiddelen die op de Milieulijst staan, kunnen sneller afgeschreven worden dan "normale" bedrijfsmiddelen. Hierdoor is er sprake van een liquiditeit- en een rentevoordeel. Veel elektrische modellen en plug-in hybrides zijn op de lijst terug te vinden.

6. Lokale subsidies
Er zijn lokale subsidies voor elektrisch rijden en oplaadpunten in diverse gemeentes, zoals in Amsterdam, Utrecht en Helmond, in de provincie Limburg en in de stadsregio Rotterdam.

7. Subsidie elektrische scooter
Naast de MIA en VAMIL zijn er ook lokale overheidsinitiatieven om het gebruik van elektrische scooters te stimuleren. Bijvoorbeeld Provincie Utrecht en Gemeente Arnhem en Nijmegen geven subsidie op de aanschaf van elektrische scooters.

8. Innovatievouchers 
Bedrijven kunnen een ‘innovatievoucher’ krijgen, waarmee je naar een kennisinstelling kunt stappen om expertise in te kopen voor het ontwikkelen van een nieuw product op het gebied van elektrisch vervoer. Er is voor 100 ondernemers een voucher beschikbaar, maximale waarde 5.000 euro per stuk.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Elektrische auto steeds interessanter
 Marktaandeel elektrische auto blijft groeien
 Effecten inzet op elektrisch rijden nodigen uit tot verdere inspanning
 Elektrisch en hybride rijden stijgen in populariteit
 
 
reacties
 
Wiebe  |   | 
29-05-2013
 | 
08:29 uur
Weinig nieuws, Veel interessanter is aan welke eisen een auto moet voldoen om hiervoor in aanmerking te komen en wat de nadelen zijn.
Komende maand koop ik een nieuwe bedrijfsauto maar omdat ik de antwoorden niet ken op mijn vragen, loopt de elektrisch auto niet mee in mijn selectie procedure.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10