zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

'Werkdag filedieren begint al in de file'

10 mei 2013 - Telefoneren, Whatsappen, Twitteren, SMS'en, e-mailen, papieren doornemen voor het werk en zelfs de laptop openklappen. Voor veel automobilisten is het een favoriete bezigheid tijdens het filerijden, zo blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond in opdracht van De Verkeersonderneming. De Verkeersonderneming startte deze week een campagne om mensen die wonen of werken in Rotterdam (haven, stad en regio) te bewegen om tijdens de spits uit de auto te blijven.


Vooral automobilisten die meer dan twintig kilometer per dag moeten reizen voor hun werk lijken hun auto te beschouwen als een tweede kantoor. Ruim een kwart van hen SMS't, Twittert en Whatappt er op los. Een kleine dertig procent benut de verloren tijd om te telefoneren, twaalf procent neemt papieren voor het werk door en bereidt vergaderingen voor en vijf procent start zelfs de laptop of tablet op. "Levensgevaarlijk natuurlijk," meent Aernout van der Bend, directeur van De Verkeersonderneming. "Eenmaal in de auto moet u uw aandacht volledig bij het verkeer houden. Files mogen niet ten koste gaan van de verkeersveiligheid. Stap dan wat later in de auto en handel thuis bijvoorbeeld eerst uw e-mail af. Zo kunt u efficiënter werken en voorkomt u bovendien dat u in de file terecht komt." Campagnestart

Om automobilisten te bewegen flexibeler te reizen, start er op 8 mei een nieuwe campagne van De Verkeersonderneming. Deze campagne speelt in op het kuddegedrag van veel spitsrijders en heeft als thema: 'Wees geen filedier, doe het op jouw manier'. In het kader van de campagne voerde Maurice de Hond een onderzoek uit onder automobilisten. Andere favoriete bezigheden van filerijders zijn:
1. Radio luisteren (72 procent)
2. Naar andere mensen kijken (34 procent)
3. Muziek luisteren (28 procent)
4. Telefoneren (25 procent)
5. Dagdromen (24 procent)
Naarmate mensen meer kilometers per dag moeten reizen voor hun werk, verandert het tijdverdrijf van filerijders. Voor de echte filedieren - wekelijks minstens een uur in de file en minimaal twintig kilometer woon- werkverkeer - verandert de auto in een mobiel kantoor. Nauwelijks van invloed op de tijdsbesteding heeft het aantal werkdagen.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Filerijders zijn gewoontedieren
 Vijftien procent minder files in Nederland in 2012
 Nederlander werkt liever op kantoor dan thuis
 Digitale mobiliteit bestrijdt file
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10