zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Het Nieuwe Werken: een intern feestje met weinig oog voor de klant

25 januari 2013 - Organisaties kijken nauwelijks naar hun klanten bij het invoeren van Het Nieuwe Werken (HNW). Dat blijkt uit onderzoek van Berenschot onder grote dienstverlenende organisaties, samen goed voor 300.000 medewerkers. Van de onderzochte bedrijven/organisaties zegt 58 procent met HNW externe doelen na te streven, maar de invulling daarvan blijft abstract. HNW blijkt zowel bij de overheid als in het bedrijfsleven vooral een intern feestje te zijn.


De onderzochte organisaties leggen binnen HNW een sterk accent op interne zaken. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om besparingen op kantoorruimte (minder gebouwen), de tevredenheid van eigen medewerkers (meer verantwoordelijkheid en invloed op de werk-privé balans), het verbeteren van de productiviteit (beter samenwerken) en maatschappelijk verantwoord ondernemen (zuiniger kantoren en thuiswerken om uitstoot CO2 te reduceren). Externe kansen
Volgens adviseur en onderzoeker Luuk Verburgh van Berenschot laten organisaties door vooral op interne zaken te focussen extern kansen liggen: "Overheden en bedrijven die écht klantgericht willen werken, betrekken die klant bij het bedenken, doorvoeren en evalueren van grote veranderingen. Bij een ingrijpende verandering als HNW kan dat ook, bijvoorbeeld via klantenpanels. Laat de klanten meedenken over welke voordelen er met HNW voor hen te behalen zijn en laat ze aangeven hoe u processen moeten ontwerpen en inrichten om de dienstverlening te verbeteren. Doet u niets met door de klant aangedragen informatie, dan komen belangrijke innovaties niet of veel moelijker van de grond."
Als voorbeelden noemt Verburgh de frontoffice van een organisatie die dankzij HNW voortaan 24 uur per dag geopend kan zijn of het naar klanten toe werken met vaste contactpersonen.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Hoe moet het uitvoerend-, midden- en topmanagement zich kleden?
 Low-code in 2020: hoe om te gaan met de dreigende softwarecrisis?
 Driekwart onderschat financiële veranderingen bij nieuwe baan
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Verwachtingen HNW nog niet volledig gerealiseerd
 Nederland snakt naar het échte nieuwe werken
 Stijl van leidinggeven cruciaal bij Het Nieuwe Werken
 Het nieuwe werken, een verrijking of verarming?
 
 
reacties
 
Ellen Kuners  |   | 
25-01-2013
 | 
09:33 uur
Als teamcoach ervaar ik bij herhaling hoe verschillend medewerkers, leidinggevenden, collegae begrippen e/o afspraken interpreteren. HNW is een begrip dat heel veel ruimte biedt aan hele verschillende verwachtigen (en wensen) en zelden hoor ik van de mensen waarmee ik werk, dat zij dialoog hebben over wat het in hun organisatie is/zal zijn. Laat staan dat er al nagedacht wordt over hoe klanten daarbij te betrekken. Een mooie actie voor 2013: in gesprek gaan met elkaar welke mogelijkheden biedt HNW, welke randvoorwaarden zijn nodig om dat waar te maken en heeft ieder de competenties in huis om HNW waar te maken!
Hartelijke groet,
Charlotte  |   | 
7-03-2013
 | 
22:32 uur
Het is maar net in welke tak je actief bent. Ik werkte al veel via het internet en of ik dit nu via mijn kantoor deed - waar ik na 1 uur file pas aankwam - of vanuit huis. Op tweewekelijkse basis is er overleg, mits er meer nodig is, en dit werkt uitstekend. Plezier in het werk en succes zorgen ervoor dat ik door blijf gaan en er het beste uithaal.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Tips om meer uit e-mail te halen met een CRM-koppeling
Wil je je in 2020 meer focussen op klantengagement? Dan heb je zowel een CRM- als een email marketingsysteem nodig. In dit white paper legt Spotler uit waarom een koppeling zo waardevol is én hoe je dit goed aanpakt. Benieuwd naar de tips?
Download white paper
Lees verder
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
reacties
Geef uw jaaromzet nog een extra boost met inzet van data  (1) 
De kunst van het complimenteren (4) 
Eén op acht werkenden vindt dat organisatie prima zonder printer kan (2) 
Helft Nederlanders ziet op tegen functioneringsgesprek (1) 
Soft Skills: programmeur moet teamspeler zijn, salesmedewerker coole kikker  (1) 
Loonafspraken voor 2020 hoger dan 2019 (1) 
Vraag naar ICT-ers stijgt met elf procent (2) 
top10
De vijf HR-trends voor 2020
Moderne beoordelingsprocessen geven boost aan werknemersbetrokkenheid
Managers stellen eigen belang boven teamresultaat
Eerder stoppen met werken: wat zijn de mogelijkheden?
Bespaar uw medewerkers de eindejaarsgesprekken
Onbekend maakt onbemind
5G cruciaal voor behoud toppositie Nederlandse IT-sector
Hoe gaan we op een verstandige manier om met kunstmatige intelligentie?
Zakelijke leaserijders kiezen vooral in Noord-Holland voor elektrisch
Allianz beste zakelijk pensioenverzekeraar 2019
meer top 10