zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

De tien belangrijkse cyberdreigingen van 2013

10 januari 2013 - Het gevecht tegen cybercriminelen zal in 2013 complexer worden dan ooit tevoren. Trend Micro verwacht een aanzienlijke toename in het aantal bedreigingen voor zowel Google’s Android, de cloud als smartphines, zo meldt 6Minutes.be.

"In 2013 zullen we allemaal nog meer geconfronteerd worden met de trukendoos van hackers.Dankzij de technologie hebben we overal toegang tot allerlei informatie. Cybercriminelen hebben deze kans ook gegrepen om zich verder te professionaliseren. Ook bedrijven worden verder uitgedaagd om zich te verdedigen tegen gerichte aanvallen. Gezien de evolutie in de wereld van cybercrime, heeft het totaal geen zin meer om nog meer muren rond het fort te bouwen. Het credo van nu is: van binnenuit beschermen," verklaart Steven Heyde, country manager Trend Micro BeLuxTien bedreigingen
Hieronder de tien belangrijkste bedreigingen voor 2013 - zowel voor het bedrijfsleven als voor de consument: 

1. De belangrijkste bedreiging zal afkomstig zijn van kwaadaardige Android apps. Trend Micro voorspelt dat er in 2013 één miljoen kwaadaardige Android apps zullen zijn. Eind 2012 waren dat er 350.000. 

2. Malware voor traditionele pc’s neemt komend jaar af, maar de bedreigingen op Android toestellen nemen daarentegen een grote vlucht. 

3. Door de komst van nieuwe digitale toestellen voor de consument kunnen bedreigingen op nieuwe en onverwachte plaatsen opduiken, zoals op televisietoestellen en in huishoudelijke apparaten. 

4. Afrika zal de nieuwe veilige thuishaven worden voor voortvluchtige cybercriminelen. 

5. Door trage implementatie van Windows 8 door het bedrijfsleven zullen voorlopig alleen consumenten profiteren van de verbeteringen in de beveiliging. 

6. Cybercriminelen zullen het op cloud-diensten hebben gemunt en datalekken zullen dan ook een serieuze bedreiging blijven vormen in 2013. 

7. Consumenten zullen steeds vaker meerdere computerplatformen en devices gebruiken. Dit maakt de beveiliging van deze apparaten complexer. 

8. Politiek georiënteerde aanvallen zullen in 2013 destructiever worden. 

9. Conventionele malware-bedreigingen zullen zich blijven ontwikkelen, maar er zullen weinig nieuwe aanvallen bijkomen. Toch zullen de nieuwe aanvallen die verschijnen geavanceerder en moeilijker op te sporen zijn. 

10. Inspanningen om wereldwijde cybercriminaliteit aan te pakken zullen meer aandacht krijgen, maar het zal nog twee tot drie jaar duren om een sterk front te vormen tegen cybercriminaliteit. 

Het volledige rapport is hier te downloaden


Bron: 6minutes.be
 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 'Geen grootschalige cyberoorlog in 2013'
 Cybercriminaliteit in 2013: cyberoorlog niet aan de horizon
 Enorme groei geavanceerde cyberaanvallen
 Cybercriminelen misbruiken bekende merken
 
 
reacties
 
Richard de Wit  |   | 
10-01-2013
 | 
11:49 uur
Kortom, binnenkort kan menig bedrijf de grootste ellende verwachten. Ik geef dit mede de schuld aan de soceal media en andere totaal onzinnige programma's die iedereen maar op zijn werk kan doen en alle soorten info over zichzelf aangeeft. Het is zo simpel geworden een bedrijf doelbewust aan te vallen door op de persoon zelf te kunnen richten. Integer zijn en privacy zijn bijzonder belangrijk maar iedereen vind het leuker te appen. Wil je het veilig houden zal je het personeel er ook op aan moeten pakken zorgvuldig te zijn met zijn of haar gegevens. Ben je dat niet dan zijn de gevolgen binnenkort niet meer te overzien.
Adriana van Schalken | Payroll Works  |   | 
11-01-2013
 | 
10:04 uur
Ik snap wel dat het complexer wordt. De technologie is in een rap tempo steeds beter geworden, de hackers gaan met deze technologie mee. Bedrijven daarentegen lopen, naar mijn inzien, achter met deze technologie. In crisistijd wordt er op van alles bespaard, waaronder goede beveiliging/software op pc's.

Tja, en dat de consument app's download zonder dat ze een viruscanner hebben... Ik denk dat als er meer aandacht wordt besteed aan het beschermen van je telefoon/tablet, dat er dan minder problemen ontstaan...

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10