zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

CIO gaat voor groei in plaats van bezuiniging

12 oktober 2012 - CIO’s hebben de groei van hun bedrijf hoog op de agenda staan voor het komende jaar. Meer dan de helft van de CIO’s (56 procent) zegt dat hun prioriteit ligt bij het investeren in projecten die geld opbrengen, in plaats van het doorvoeren van bezuinigingen. CIO’s willen dit onder andere bereiken met een internationale focus en het verbreden van het marktaandeel van de organisatie. Bovendien heeft 48 procent van de CIO’s in 2012 meer budget te besteden.

Dat blijkt uit de CIO Survey van Harvey Nash. Uit het onderzoek blijkt ook dat innovatie, net als vorig jaar, een belangrijke prioriteit is van CIO’s. De meeste CIO’s innoveren op het gebied van time to market, mobiel en social media. 71 procent van de CIO’s denkt dat hun organisatie de nieuwe technologieën op het gebied van social media en mobiel zal moeten omarmen om hun marktaandeel niet te verliezen. Daarnaast worden er van de CIO in vergelijking met vorig jaar ook meer vaardigheden verwacht op het gebied van mobiele oplossingen (21 procent dit jaar, in vergelijking met veertien procent vorig jaar). 



Social media en mobiel
Jan-Leen ’t Jong, algemeen directeur van Harvey Nash Nederland: "Het is boeiend om te zien dat CIO’s gaan voor groei in plaats van bezuiniging. Organisaties willen slim inspelen op de ontwikkelingen op het gebied van social media en mobiel. De rol van de CIO is hierbij erg belangrijk en uit ons onderzoek blijkt bovendien dat de invloed van CIO’s steeds strategischer wordt. De visie van veel CIO’s is dat bedrijven zich door de crisis heen kunnen slepen door op een slimme manier te innoveren en de focus internationaal te verleggen." 

Harvey Nash CIO Survey

De Harvey Nash CIO Survey is een jaarlijks, internationaal onderzoek gehouden onder meer dan 2.000 CIO’s wereldwijd, waaronder ruim 300 Nederlandse deelnemers. Het onderzoek behandelt actuele onderwerpen die spelen in het vakgebied van de CIO, zoals dit jaar groei en social media.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nederlandse CIO maakt meest gebruik van flexibele arbeid
 CIO heeft slapeloze nachten door verouderde technologie
 CIO richt zich meer dan ooit op innovatie
 CIO’s worden geconfronteerd met nieuw, competitief landschap
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10