zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Kwart van de automobilisten rijdt weleens schade

23 juli 2012 - Een op de vier automobilisten rijdt jaarlijks schade, zo blijkt uit recent onderzoek van Allsecur. De kans op autoschade is de afgelopen vijf jaar sterk gestegen. Het grootste deel van deze schades is ruitschade (80 procent). Daarnaast komen veel schades uit onverwachte hoek.

De Nederlandse automobilist rijdt meer schade. Volgens recent onderzoek van Allsecur is er een opvallende stijging te zien. In 2006 maakten 25 procent van de Nederlandse automobilisten nog brokken. Tegenwoordig rijdt 28 procent van de Nederlandse automobilist schade. Het grootste deel van deze schades zijn ruitschades (80 procent) gevolgd door zogenaamde aanrijdingschades (9,8 procent). 



Zondags minder schade

Hoe meer kilometers u rijdt, hoe meer kans op schade. Logisch. Een ritje van twintig km per werkdag extra geeft vijftien procent meer kans op schade. Met name jongeren (tot 24 jaar) rijden op werkdagen relatief meer. Door gebrek aan rijervaring veroorzaken zij meer schade. Automobilisten van 46 tot en met 55 jaar hebben twintig procent meer kans op schade als zij 5.000 kilometer per jaar meer rijden. De kans op schade is op zondag het kleinst (acht procent versus zestien-zeventien procent). De kans op schade tijdens een werkweek is evenredig verdeeld. 

Schade komt uit onverwachte hoek

"De meeste schades komen uit onverwachte hoek", aldus Johan Van den Neste, marketing manager Allsecur autoverzekeringen. "Zeker drie op de tien klanten weet ons te verrassen met een opvallend schademoment. Zo staan ruitschades met stip op nummer een, maar ruitschade komt lang niet altijd door steenslag of temperatuursverschil. Zo vertelde een klant ons dat hij op vakantie in Spanje zijn auto onder een boom in de schaduw had gezet. Prima natuurlijk, maar het was een palmboom en er viel een kokosnoot uit. Dwars door de voorruit..." 

Hollands weer schadelijk

De kans op schade is in de maand maart het grootst (35 procent). Deze piek komt door onverwachte vorst. Ook is er een duidelijke schadepiek te zien in juni (33 procent meer schademeldingen). "Deze werd veroorzaakt door een zware regenbui op 28 juni. Het aantal schademeldingen lag bijna 30 keer hoger! Wij leren van deze gebeurtenissen en passen onze autoverzekering en service hierop aan. Geen eigen risico bijvoorbeeld," aldus Van den Neste.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Automobilisten voegen zich in proces tegen administratiekosten
 Financiële crisis treft automobilist
 Bumperkleven grootste ergernis in het verkeer
 Steeds meer automobilisten zijn online onderweg
 
 
reacties
 
Hollandse kerstpakketten  |   | 
4-09-2012
 | 
11:02 uur
Is er ook een verschil tussen vrouwen en mannen? Ik denk ook dat de 65+ categorie relatief veel schade rijdt, met name bij aanrijdingen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10