zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlandse werknemers minst loyaal aan organisatie en functie

25 mei 2012 - Uit de resultaten van een poll vant StepStone blijkt dat slechts 13,9 procent van de Nederlandse werknemers tot hun pensioen dezelfde functie willen blijven uitvoeren bij de organisatie waar zij nu werkzaam voor zijn. Op Europees niveau is dit percentage 21 procent.10,8 procent van de Nederlandse respondenten wil wel bij dezelfde organisatie blijven werken, maar op den duur een andere functie gaan uitvoeren.

21,1 procent wil juist het tegenovergestelde: zij willen hun functie behouden, maar wel bij een andere organisatie gaan werken. Fransen het meest loyaal
Nederland scoort duidelijk het laagst van de Europese landen die hebben deelgenomen aan het onderzoek. Zo zijn Franse werknemers het meest loyaal aan hun organisatie: 43 procent wil niet weg bij de huidige werkgever. Daarnaast wil bijna 38 procent van de Franse werknemers tot het pensioen dezelfde functie blijven uitvoeren. 

Doorgroeimogelijkheden lonken
"Het is natuurlijk veel minder gebruikelijk dan vroeger om als werknemer voor de rest van je leven bij dezelfde organisatie te blijven werken. Zelfs mensen die erg tevreden zijn met hun baan en organisatie blijven vacaturesites bekijken om te zien welke banen er beschikbaar zijn. Als zij een interessantere baan met meer doorgroeimogelijkheden en een beter salaris tegenkomen, is de kans groot dat zij op een andere baan gaan solliciteren en weg gaan bij hun huidige werkgever," zegt Piet Derriks, directeur van StepStone Nederland.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Generatie Y loyaal aan Beste Werkgevers
 Administratief medewerker is zeer loyaal
 Nederlandse werknemer blinkt uit in loyaliteit
 Carrière is niet meer rechtlijnig
 
 
reacties
 
NumoQuest  |   | 
26-05-2012
 | 
08:09 uur
Ik vind dit een tikje raar en 'aangezet' artikel. De vraag is maar helemaal aan wie de lijst met vragen is voorgelegd. Als we de huidige stand van zaken indachtig nemen, namelijk dat je als werknemer/zzp-er momenteel vrijwel nergens meer van op aan komt wat baanzekerheid betreft, omdat men dat in zeer hoog tempo aan het afbouwen is, dan daalt loyaliteit navenant.

Dus alleen al daarom is het een non artikel.Overigens, natuurlijk wil iedereen vooruit, ook in vak en carrière en wanneer die mogelijkheden zijn uitgeput, en er is geen stap voorwaarts meer te maken, dan is een gedachte over te stappen heel gezond.

Ik denk dat de inhoud van het artikel al lang de houdbaarheidsdatum heeft verloren.
A  |   | 
30-05-2012
 | 
09:03 uur
Ik denk dat dit weer een artikel is dat kant nog wal raakt. Kijk tussen willen en kunnen is al een groot verschil. Er zijn naar mijn mening best heel veel Nederlanders die bij een en dezelfde baas willen blijven (maar welke baas wil dat nu nog zelfs de grote overheidsbedrijven zijn liever de langst zittende kwijt). Daarnaast is het een goed streven dat mensen carrière willen maken, echter er is ook nog zoiets van we kunnen niet allemaal aan de top zitten en een pyramide staat niet voor niets met zijn platte kant op de grond zou die andersom staan dan valt die om en dat is net zo met de carrière mogelijkheden binnen een bedrijf en ik denk dan ook dat mensen moeten leren dat je niet oneindig in de hoogte kunt blijven groeien maar dat een werkgever er ook beter van wordt als je in de breedte blijft groeien (we kunnen niet allemaal een dirteur salaris verdienen, toch). M.a.w. de meeste mensen willen best bij dezelfde werkgever blijvenwerken, wordt tegenwoordig door de werkgever niet op prijs gesteld en groeienen kunnen we niet allemaal je zult een keer tevreden moeten zijn, toch.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10