zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

UWV helpt ruim kwart miljoen mensen aan werk

12 april 2012 - Van hen waren er ongeveer 35.000 langdurig werkloos en ruim 8000 mensen met een arbeidshandicap. Dat meldt het UWV in het woensdag gepresenteerde jaarverslag over 2011. Toen de arbeidsmarkt nog gunstiger was, in 2010, kwamen 314.000 werklozen aan de slag via het instituut. Het aantal langdurig werklozen dat toen door het UWV aan werk werd geholpen, lag met 32.000 wel iets lager dan in 2011 meldt NuZakelijk.

Bestuursvoorzitter Bruno Bruins van het UWV waarschuwde woensdag op een Werkplein in Den Haag dat zijn organisatie de komende jaren nog een forse opgave wacht.



Bezuinigingen
Niet alleen zit het economisch tij tegen, ook krijgt het UWV te maken met bezuinigingen en moet het zelf duizenden werknemers ontslaan. Er moet de komende 3 jaar een half miljard euro bespaard worden op de uitvoeringskosten. In 2015 zullen bij de organisatie nog 13.000 mensen werken, tegen 19.500 vorig jaar.

''De bezuiniging is een forse opgave. Het wordt hard fietsen bergop'', aldus Bruins. De dienstverlening wordt de komende jaren steeds meer digitaal. In 2015 hoeft nog maar een klein deel van de WW'ers te rekenen op persoonlijke begeleiding. Volgens Bruins blijft er nog wel persoonlijke aandacht voor kwetsbare groepen, zoals arbeidsgehandicapten, 55-plussers en lager geschoolden.

Strengere kabinetsbeleid
Door het strengere kabinetsbeleid ziet het UWV er ook op toe dat de ruim 1,2 miljoen klanten met een uitkering hun plichten nakomen. Hierdoor komen ook meer overtredingen aan het licht. In 2011 ging het om 45.000 overtredingen op het gebied van onjuiste informatie, waarvan een groot deel slordigheden betrof.

De totale schade bedroeg bijna 64 miljoen euro, tegen 49,5 miljoen euro in 2010. Verder werden vorig jaar 48.000 maatregelen genomen tegen mensen die zich te weinig hadden ingespannen om aan de slag te komen, waarvan 45.000 tegen WW'ers die bijvoorbeeld verzuimden zich in te schrijven als werkzoekende.Van hen waren er ongeveer 35.000 langdurig werkloos en ruim 8000 mensen met een arbeidshandicap. Dat meldt het UWV in het woensdag gepresenteerde jaarverslag over 2011.


Bron: NuZakelijk
 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Ouderen houden moeilijke positie op de arbeidsmarkt
 Vrouwen hebben sollicitatiezenuwen beter in bedwang dan mannen
 Nederlanders schatten kans op werk al voor 45ste lager in
 Werkloosheid verder gestegen
 
 
reacties
 
O.M.F.  |   | 
12-04-2012
 | 
22:20 uur
Het is jammer dat in deze tijden van hogere werkloosheid bezuinigd word op een orgaan als het UWV.
Solliciteren is niet voor iedereen even gemakkelijk, je doet het ook niet dagelijks. Hier kunnen mensen best eens wat hulp bij gebruiken. Daarbij word het steeds moeilijker om na een langere periode van werkloosheid aan de bak te komen doordat bedrijven een grotere opkomst hebben op hun vacatures.
Dankzij de bezuinigingen krijgen werkzoekenden minder aandacht en begeleiding bij hun sollicitaties, waardoor ze nauwelijks aan de bak komen.

Na een lange periode van werkloosheid en evt. afwijzingen op sollicitaties daalt ook hun vertrouwen, wat het weer moeilijker maakt om een goede indruk te maken. Neerwaartse spiraal dus
ton lammertink  |   | 
12-04-2012
 | 
08:26 uur
NU nog hun eigen mensen aan de man brengen
S.C.  |   | 
15-04-2012
 | 
19:29 uur
Hallo Allemaal,

Waar ik benieuwd naar ben is,

Waar de meeste ontslagen zijn... zijn dat meer bij Productie bedrijven?

Of ook bedrijvenn met een hoge functie?

Ik hoop op verhalen te lezen, van mensen die een hoge functie hebben gehad en nu ontslagen zijn... ... wat doen ze nu?

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10