zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werkloosheid verder gestegen

25 oktober 2011 - De voor seizoeninvloeden gecorrigeerde werkloosheid is in september 2011 met 17.000 personen gestegen en kwam daarmee uit op 438.000. Dat komt overeen met 5,6 procent van de beroepsbevolking. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS. Uit cijfers van UWV blijkt dat het aantal werkzoekenden in september 2011 vergeleken met een maand eerder vrijwel gelijk is gebleven en dat het aantal WW-uitkeringen is gedaald.

Het aantal werklozen is in september voor de derde maand op rij toegenomen. Gemiddeld steeg de werkloosheid in het derde kwartaal van 2011 met zo’n 15.000 per maand. In de eerste helft van het jaar veranderde de werkloosheid nog nauwelijks. 



Meer mannen én vrouwen werkloos

Het aantal werklozen is in september bij mannen en vrouwen ongeveer even sterk toegenomen. Ook in de voorafgaande twee maanden was de stijging bij mannen en vrouwen vrijwel gelijk. In de eerste zes maanden van het jaar was er bij vrouwen nog een daling van de werkloosheid. 

Aantal jonge werkzoekenden toegenomen

Bij UWV WERKbedrijf stonden in september 455.000 werkzoekenden ingeschreven, bijna evenveel als in augustus. Het aantal werkzoekenden jonger dan 25 jaar vertoonde voor de tweede maand op rij een stijging. Het aantal jonge werkzoekenden ligt nog wel tien procent onder het niveau van een jaar geleden. Bij technische beroepen is al vrijwel het hele jaar sprake van een gestage daling van het aantal werkzoekenden. 

Minder WW-uitkeringen in september

Het aantal lopende WW-uitkeringen daalde in september met 1,7 procent tot 252.000. Er werden ruim 36.000 nieuwe uitkeringen verstrekt en bijna 41.000 beëindigd. Vooral het aantal vanwege werkhervatting beëindigde uitkeringen nam in een maand tijd sterk toe, een verschijnsel dat zich jaarlijks in september voordoet.


Bron: Allepersberichten.nl
 
 Doorsturen   4 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Korter werkloos dankzij internet
 Werkloosheid verder gestegen
 Omzetgroei uitzendbranche vertraagt
 Hogere werkloosheid in juli
 
 
reacties
 
NumoQuest  |   | 
25-10-2011
 | 
15:47 uur
@ Henk van Ouwenkerk

Het is al een geheiligd principe te marchanderen en goochelen met getallen dat het een lieve lust is. Momenteel staan er bij het BKR 44.000 huiseigenaren geregistreerd die al minstens 3 maanden de hypotheek niet meer hebben kunnen opbrengen.

Een kort onderzoek heeft uitgewezen dat er binnen dat getal minstens 7000 zzp-ers blijken te zijn. Die staan nergens geregistreerd in de statistieken en worden voor alsnog overal buiten gehouden. Dat drukt namelijk erg negatief op de weergave.

Lees het volgende maar een......

Ik ben er van overtuigd dat wij al ons geld van Griekenland terug gaan krijgen.......

Ik ben er zeker van dat al het geld, met rente, conform gemaakte afspraken terug zal komen.....

Ik ben er zeker van, het zal niet zonder slag of stoot gaan, Griekenland is wel een bevriende natue binnen de EU, vrienden laat je nu eenmaal niet stikken dat wij ........

Ik ben nog steeds van mening dat Griekenland ons al het geleende geld, terug zal gaan betalen ........Maar, het zal wat extra moeite kosten .....

Ik heb er nog steeds het volste vertrouwen in dat Griekenland........

De laatste stand van zaken? Dat het faillissement van Griekenland vele male minder kost dan hem overeind houden. Dat de afboeking van de door de overheid voorgegeven schuldenlast van Griekenland, is gestegen van 10%-20% tot meer dan 50% zelfs wel 60%.

Waarmee ik wil zeggen dat de overheden zich van hun beste VOC kant laten zien. Liegen dat het gedrukt staat om eigen impotentie en incompetentie te verhullen op kosten van de belasting betaler.

De gepresenteerde cijfers moeten de belastingbetaler, uiteindelijk laten zien hoe goed de overheid het doet. Ik ben bang dat Rutte en de Jager zich nu ernstig aan het verkijken zijn op wat de betalers voor ogen staan.

Deze cijfers kun je dus feitelijk niet anders interpreteren als valsheid in geschrifte. Weliswaar gelegaliseerd. Heel erg VOC
Henk van Ouwerkerk  |   | 
25-10-2011
 | 
15:17 uur
De bijna 41.000 beeindige WW-uitkeringen zijn dus andersoortige uitkeringen geworden, meestal de bijstand. Per saldo zijn er dus +-41.000 uitkeringen bijgekomen. In ''Minder WW-uitkeringen in september'' wat in het artikel wordt beschreven geeft een geheel vertekend beeld. ''Vooral het aantal vanwege werkhervatting beëindigde uitkeringen nam in een maand tijd sterk toe'' en daar heb ik dus mijn twijfels over.
Henk van Ouwerkerk  |   | 
25-10-2011
 | 
17:35 uur
@NumoQuest de naam is: van Ouwerkerk.
Zolang wij, als volk, niet ''en masse'' hier hard tegen optreden blijft dit zo. Men zal dan haar stemgedrag moeten wijzigen en anders niet zeuren. Alhoewel, of dat wat uitmaakt is de vraag, het zal toch zeker wel ietwat schelen? Oeps, nu ga ik te off-topic.
Excellent Verkooptraining  |   | 
12-03-2012
 | 
19:40 uur
Hallo,

Het is erg om deze cijfers te lezen, maar helaas is dat de realiteit.

Hopelijk komen we snel uit deze crisis.

Nick

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10