zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

IT-student is over tien jaar IT- of projectmanager

6 april 2012 - Uit onderzoek van neomax onder 940 IT-studenten op MBO- en HBO-niveau, blijkt dat de IT’er van de toekomst een goed beeld heeft van zijn of haar carrièrepad. Het grootste gedeelte van de MBO-studenten verwacht na de studie te starten in een beheer-functie (38 procent), over vijf jaar nog steeds een operationele functie te bekleden (48 procent) en over tien jaar IT-manager te zijn (37 procent). Voor HBO-studenten ziet het groeipad er iets anders uit.

 Direct na de studie ziet de grootste groep zichzelf werken in een development-functie (46 procent), na vijf jaar werkt naar eigen inschatting 49 procent in een operationele functie en 24 procent verwacht over tien jaar een functie binnen het projectmanagement te bekleden. 



Bredere oriëntatie
"Het is opvallend dat de ambitie van de MBO IT-studenten zich vooral concentreert op de rol van IT-manager", aldus Stephan Bosman, directeur van neomax. "De MBO-studenten die zichzelf niet als IT-manager aan de slag zien gaan, blijven naar verwachting in beheer- en development-functies werkzaam. De HBO-studenten lijken zich breder te oriënteren op de mogelijkheden binnen het IT-vak, van consultancy tot projectmanagement en IT-manager. In de praktijk zie je dat HBO-studenten tijdens de opleiding al meer in aanraking komen met de diverse mogelijkheden van IT dan MBO-studenten. Deze laatste groep is meer op zichzelf aangewezen voor het ontwikkelen van een brede kijk op het vak. Onze ervaring is echter dat met een goede dosis ambitie en de wil om te leren, voor iedere IT’er dezelfde specialisaties mogelijk zijn." 

Onderzoek
Neomax heeft onderzoek gedaan onder 940 IT-studenten (MBO en HBO). Doel van het onderzoek is het in kaart brengen van de behoeften van de aanstormende IT’ers, professionals uit de Y-generatie. Wat verwachten zij van hun toekomstige werkgever en baan? De resultaten zijn verwerkt in een whitepaper

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Tien manieren om via social media op te vallen bij recruiters
 Doorgroeimogelijkheden belangrijkste motivatiefactor voor IT-student
 Specialisaties op IT-afdelingen zijn duidelijk verdeeld
 IT-opleidingen sluiten niet aan op behoeften van werkgevers
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10