zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Business Intelligence nauwelijks beschikbaar voor operationele beslissers

13 februari 2012 - Het BI-systeem wordt op operationeel niveau door veertien procent, op tactisch niveau door 24 procent, en op strategisch niveau door slechts 26 procent van de beslissers gebruikt. Dat blijkt uit onderzoek van QlikTech onder ruim 300 beslissers binnen Nederlandse en Belgische organisaties. Rekening houdend met de (financiële) impact van verschillende beslissingen, is hierbij onderscheid gemaakt tussen operationele, tactische en strategische beslissingen.

Het achterblijven van het BI-systeem als geraadpleegde bron is te verklaren. Deze systemen zijn bij het grootste deel van ondernemingen waar de operationele beslissers werkzaam zijn of niet aanwezig (38 procent), of deze groep is er niet van op de hoogte of de organisatie over BI-tools beschikt (eveneens 38 procent). Dit zou er op kunnen wijzen dat deze oplossingen wel aanwezig zijn, maar nog niet op operationeel niveau worden ingezet. Systemen lang niet altijd aanwezig
De hogere populariteit voor het gebruik van het BI-systeem onder tactische beslissers toont aan dat zij vaker dan operationele beslissers beschikking hebben over BI-systemen. Nog steeds zijn BI-tools echter bij het grootste deel niet (bewust) aanwezig, slechts 27 procent van de tactische beslissers kan met zekerheid aangeven dat er een BI-systeem binnen de organisatie aanwezig is. Wanneer dit het geval is heeft 75 procent toegang tot de informatie in de beschikbare BI-tool. Strategische beslissers hebben vaker de beschikking over BI-tools in hun organisatie dan operationele en tactische beslissers. Ruim 32 procent geeft aan dat hun organisatie beschikt over een BI-oplossing. Meer dan 87 procent heeft toegang tot de informatie in de beschikbare BI-tools.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Business Intelligence kent zeven valkuilen
 Zakelijke beslissers zijn niet zeker over gebruikte informatie
 IT-beslissers worstelen met toegang tot bedrijfsdata
 Organisaties maken zich zorgen over kwaliteit bedrijfsdata
 
 
reacties
 
André  |   | 
13-02-2012
 | 
13:22 uur
I.p.v. op zoek te gaan naar waar de intelligence zich bevindt in het bedrijf of de systemen, is nu een \'\'new breed\'\' van applicaties beschikbaar waarin BI geïntegreerd en direct zichtbaar is met de taak en rol van de raadpleger: van uitvoerder tot beslisser!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10