zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Wenen beste stad ter wereld om te wonen, Bagdad slechtste

2 december 2011 - De leefkwaliteit in Amsterdam is er op vooruit gegaan ten opzichte van vorige jaren. Dit blijkt uit jaarlijks onderzoek van Mercer naar de leefkwaliteit in 221 wereldsteden. Wenen heeft net als vorig jaar de beste leefkwaliteit ter wereld. Bagdad in Irak bungelt onderaan de lijst. Europese steden zijn goed vertegenwoordigd in de top 25 van wereldsteden met de beste leefkwaliteit.

Wenen staat, net als vorig jaar, op nummer één, gevolgd door Zurich en Auckland in Nieuw- Zeeland. De nummers vier en vijf worden ingenomen door München en Dusseldorf. Amsterdam is een plaats gestegen ten opzichte van vorig jaar en eindigt op de twaalfde plaats. Bagdad neemt de 221ste plaats in. Marijke Have, Senior Consultant Global Mobility Benelux bij Mercer licht toe: "Met ons onderzoek naar de leefkwaliteit bekijken wij steden vanuit het oogpunt van de expats die er geplaatst zijn. Er wordt onderzoek gedaan naar 39 factoren. Deze factoren zijn bijvoorbeeld beschikbaarheid van internationale scholen, geschikte woonruimte en voldoende recreatie mogelijkheden. De mate waarin een stad de zaken goed op orde heeft bepaalt de plaats in de ranglijst. Werkgevers die personeel uitzenden naar het buitenland gebruiken ons onderzoek om de vergoeding voor verminderde levensomstandigheden te bepalen." 



Veiligheid

Dit jaar is ook gekeken naar de veiligheid van wereldsteden door te kijken naar misdaadcijfers, rechtshandhaving, interne stabiliteit en naar de internationale betrekkingen van het land. Op dit gebied scoort Europa wederom goed met zeven steden in de top tien. Luxemburg gaat aan kop, Bern, Helsinki en Zurich nemen een gedeelde tweede plaats in. De minst veilige stad ter wereld is Bagdad, gevolgd door Tsjaad en Abidjan (Ivoorkust). Amsterdam eindigt op de zeventiende plaats. 

Expats in gevaarlijke gebieden

De recente golf van gewelddadige protesten in Noord-Afrika en het Midden-Oosten heeft tijdelijk de levensstandaard verlaagd waardoor Bagdad, Tsjaad en Abidjan onderaan staan. Have: ’Expats en locals moeten uiterst voorzichtig zijn in hun dagelijkse werk in de meest gevaarlijke steden. Bedrijven moeten op hun beurt toezien op de gevolgen die de onrust in deze gebieden kan hebben op hun lokale expats. Ze moeten een strategie klaar hebben liggen wanneer bijvoorbeeld evacuatie nodig is en specifieke veiligheidsmaatregelen nemen zoals veilige accommodatie en effectieve communicatie kanalen.’

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Krapte op de IT-markt tast populariteit Randstad aan
 Concurrentiepositie en arbeidsproductiviteit Randstad onder druk
 MKB in Randstad wil oplossing mobiliteitsprobleem
 Sales professional verdient meer buiten de Randstad
 
 
reacties
 
Arjen Jongeling  |   | 
5-12-2011
 | 
10:28 uur
Dus in Bagdad is het wenen met de pet scheef.
J.L.  |   | 
15-03-2012
 | 
11:43 uur
Wenen is een prachtige stad, ik heb er 5 jaar gewoond en heb een super leuke tijd gehad.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10