zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zakenreiziger weer vaker op pad

26 oktober 2011 - Het aantal zakenreizen vanuit Nederland neemt weer significant toe. Vooral naar het Verre Oosten en Zuid-Amerika loopt die thermometer voor economische activiteit gestaag op. ATP Corporate Travel constateert dat op basis van haar eigen bevindingen.

"Als we kijken naar het aantal geboekte tickets en dat vergelijken met de ontwikkeling van volumes, constateren we dat vliegen goedkoper is geworden in 2011," verklaart Willem Starink, Divisional Managing Director van ATP Corporate Travel in Nederland. "De zakenreiziger stapt dit jaar vaker in het vliegtuig dan in 2010. Maar de ticketprijzen staan onder druk als gevolg van toenemende concurrentie, onder meer van de prijsvechters, maar ook door groeiende overcapaciteit." 



Dalende tarieven
Vooral in Europa blijken de vliegtarieven te dalen, soms tot tientallen procenten. De vliegprijzen voor intercontinentale vluchten blijven daarentegen stabiel, bij een groei van het aantal passagiers. Met name naar bestemmingen in Azië en Zuid-Amerika is meer marktvraag, ondanks de wereldwijde economische omstandigheden. 

Business class
Een trend die blijkt uit de bevindingen van ATP Corporate Travel - en wellicht een opleving van de zakenreisbudgetten voorspelt - is de toename van het aantal verkochte tickets in business en first class, vooral op de intercontinentale routes. 

Low cost carriers
"De meeste fluctuaties in vliegtarieven zien we in Europa, onder meer een gevolg van de low cost carriers die een steeds belangrijkere rol spelen in het vervoer van zakenreizigers. Sommige van deze low cost maatschappijen melden nu al meer dan 25 procent aan zakelijke passagiers," aldus Starink.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Reisbeleid onbekend en bovendien onbemind
 Gestage groei zakenreizen in 2012
 Ik ga op zakenreis en ik neem mee. . een goed boek en zwemkleding
 Europese manager verwacht meer te reizen voor minder geld
 
 
reacties
 
Jean-Paul Weterings  |   | 
27-10-2011
 | 
12:21 uur
Bij de afweging of er zakelijke reizen gemaakt dienen te worden, zouden organisaties verder moeten kijken dan alleen de financiële gevolgen, ook al zijn de kosten momenteel minder hoog door goedkoper wordende vliegtickets. De lange reistijd en het wel of niet belasten van het milieu zouden tevens belangrijke aspecten in deze keuze moeten zijn. Videoconferentie dient hiervoor als een prima alternatief en levert naast financiële voordelen zeker ook milieutechnische voordelen en tijdsbesparingen op, waarvan deze laatste een positieve invloed kan hebben op de work-life balans van medewerkers.

Wanneer een organisatie significant kosten en reistijd wil besparen en het milieu minder wil belasten, zou aan het einde van het jaar een inschatting gemaakt kunnen worden van het aantal vliegbewegingen dat strikt noodzakelijk is. Voor het overige contact kan een prima afweging gemaakt worden over hoe deze geoptimaliseerd kan worden doorvideoconferentie.

De keuze voor videoconferentie of virtueel vergaderen heeft ook steeds vaker te maken met een professionalisering van het contact. Met videoconferentie kunnen duidelijkere gesprekken gevoerd worden dan over de telefoon en het directe voordeel, naast de besparing vanreistijd, reiskosten en milieu, zit dan ook tevens in een frequenter en efficiënter contact, zonder daarvoor extra te reizen.

Jean-Paul Weterings, GO Telecom

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10