zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Verzekerden opvallend positief over claimafhandeling

30 augustus 2011 - Klanten van schadeverzekeraars zijn opvallend positief over de wijze waarop de eigen verzekeraar claims afhandelt. Bijna 90 procent van de klanten die een claim heeft ingediend, zegt tevreden te zijn over de claimbehandeling alsmede over de toewijzing van de claim. Relatief minder klanten zijn tevreden over de snelheid van uitbetaling (63 procent) en de hoogte van de uitkering (72 procent).

 Dat blijkt uit klanttevredenheidsonderzoek door GfK onder 13.207 klanten van schadeverzekeraars in Nederland. 



Vernieuwingsproces
Het Verbond van Verzekeraars publiceert dit onderzoek per sector, om daarmee een scherper beeld te krijgen van de resultaten van het vernieuwingsproces dat de verzekeringsbranche twee jaar geleden in gang heeft gezet. "We hebben nu een basis waarmee we de ontwikkelingen in de komende jaren bij kunnen houden," aldus algemeen directeur Richard Weurding van het Verbond, dat opdracht gaf tot het onderzoek. Volgens Weurding zijn de uitkomsten bij claimafhandeling bemoedigend, omdat de maatschappelijke beleving op dit punt minder positief is. "Nu kunnen we de feiten laten spreken." 

Relevante informatie
Uit het onderzoek blijkt verder dat klanten die recent een brief of e-mail van hun verzekeraar hebben ontvangen, de communicatie van schadeverzekeraars zorgvuldig zeggen te lezen (81 procent) en in het algemeen deze informatie als relevant, begrijpelijk en overzichtelijk beoordelen. Op het gebied van de consumentenfocus van de verzekeraar kan volgens Weurding nog winst worden behaald. Het aantal klanten dat het eens was met de uitspraak 'de verzekeraar vindt mij als klant belangrijk' bedroeg 63 procent, meer klanten zeiden zich klantvriendelijk (74 procent) en eerlijk (72 procent) behandeld te voelen. 

Onveranderd oordeel
Het oordeel van klanten over de eigen verzekeraar was in 2011 vrijwel onveranderd vergeleken met het voorgaande jaar, toen deze algemene rapportcijfers voor het eerst werden gepubliceerd. Gemiddeld wordt de eigen verzekeraar gewaardeerd met een 7,7. Maar er zijn tussen schadeverzekeraars wel forse verschillen.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Consumentenmonitor 2011: verzekeraars klantgerichter
 Verzekeraar laat kansen liggen op Social Media
 Europese verzekeraars bezorgd over implementatie Solvency II
 Trekt de kredietverzekeringswereld lessen uit de crisis?
 
 
reacties
 
Peter  |   | 
2-09-2011
 | 
15:37 uur
Even in het voorjaar 2 daagjes ertussenuit, hotelletje, lekker wandelen in het bos. Helaas slecht weer.. Mijn echtgenote wrijft even in haar oog en haar lens vliegt door de lucht op of naast het natte bospad, half uur gezocht maar helaas. Claim bij Mondial Assistance, waar we al 30 jaar claimvrij voor een reis- en annuleringsverzekering betaald hebben: € 16 terug na afschrijving en eigen risico. Beroep gedaan op coulance: nee hoor, regeltjes zijn regeltjes. Mondial: BAH

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10