zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Trage sites groter probleem dan files

9 augustus 2011 - Nederlanders brengen iedere dag zo'n 400.000 uur in de file door. Dat lijkt veel, maar het fileprobleem op de digitale snelweg is bijna twee keer zo groot. Dagelijks wachten we met zijn allen 700.000 uur op het laden van trage sites. Dit blijkt uit onderzoek van SpeedProfs.com, dat eigen meetresultaten combineerde met publicaties van Google, ITU, Nielsen, New Relic en TNS-NIPO.


Zo'n vijf miljoen automobilisten staan iedere dag gemiddeld vijf minuten in de file. Nederland heeft elf miljoen internetgebruikers, die gemiddeld 88 pagina's per dag bezoeken en daar in totaal vier minuten op wachten. Ondanks de nationale file-ergernis, verspillen we dus meer tijd achter onze computer dan achter het stuur.


"Veel mensen denken dat trage sites een probleem is uit het verleden. Maar de mensen die sites maken heb zelf vaak de snelste verbindingen en stoppen hun creaties vol met grafische toeters en bellen. Zij realiseren zich doorgaans niet dat de gemiddelde bezoeker er wel vijf keer zo lang op moet wachten. Bijkomend probleem is de trage verbinding van smartphones en tablet-computers. Nog weinig sites zijn geoptimaliseerd voor mobiele netwerken," aldus Willem de Groot, een van de onderzoekers. 

Arbeidsproductiviteit
SpeedProfs.com onderzocht de 100 populairste sites in Nederland, en kwam tot de conclusie dat de snelheden ver uit elkaar liggen. Grote internetbedrijven zoals Microsoft, Google en Facebook laden allemaal onder de seconde. Bedrijven die slecht scoren zijn onder andere het AD, Ziggo, RTL en Groupon die er vier tot tien keer zo lang over doen. "Collectief wachten op trage sites heeft ook een economische implicatie. Stel dat de gemiddelde site twee keer zo snel zou laden, dan bespaart dat twee minuten per persoon per dag. In Nederland alleen staat dat voor een arbeidsproductiviteit van een paar miljard euro. Dat klinkt belachelijk, en dat is het ook. Het zet u aan het denken," zegt Donald Res, oprichter van het SpeedProfs.com kennisplatform.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Computer al na drie maanden tot 30 procent langzamer
 Nederlander zet ongebruikte computer niet uit
 Groter computerscherm, grotere productiviteit
 Digitale mobiliteit bestrijdt file
 
 
reacties
 
AE  |   | 
9-08-2011
 | 
12:59 uur
Dit is niet heel goed vergelijkbaar... Als een site traag/trager is, dan open je die, maar doe je in de tussentijd al wat anders (email schrijven, volgende site openen in een andere tab, etc etc). En heb je dus niet werkelijk die 2 minuten wachttijd. Waar dat WEL geldt in de file...
spom  |   | 
9-08-2011
 | 
19:31 uur
wel grappig dat deze site traag laadt op mijn telefoon via wifi met zo'n onderwerp...

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10