zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Hoe spannend is het Nieuwe Werken echt?

8 augustus 2011 - Is het Nieuwe Werken een kwestie van een laptop, een verbinding met de desktop en een telefoon, of draait het om wat anders, om meer dan dat? Wat zijn de effecten als mensen hun eigen werktijd en werkplaats kunnen bepalen? En wat maakt werken voor hen echt interessant en de moeite waard? Er kan veel over gezegd worden, maar misschien is het net zo goed om het eens zelf te ervaren, stelt MVO Nederland.

Natuurlijk betekent de open werkruimte ook: plek voor nieuwe ontmoetingen. Veel bedrijven die met maatschappelijk verantwoord ondernemen bezig zijn, doen dit vooral door te leren van elkaars ervaringen. Ervaar het zelf
Om u de kans te geven het Nieuwe Werken eens zelf te ervaren, kunt tussen 8 en 24 augustus iedere maandag en woensdag met of zonder uw laptop aanschuiven in het kantoor van MVO Nederland in Utrecht. Glenn van der Burg houdt deze dagen korte inspiratiesessies over het nieuwe werken. Ook zijn er open spreekuren over andere MVO-onderwerpen, bijvoorbeeld duurzaam inkopen door overheden, MVO in de agribusiness, verantwoord internationaal zakendoen en hoe organisaties hun inspanningen op MVO-vlak zichtbaar kunnen maken.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Het Nieuwe Werken: te hoog gespannen verwachtingen
 Heeft het kantoor zijn langste tijd gehad?
 Het Nieuwe Werken, het Nieuwe Leiden
 Nooit meer in de file, nooit meer te laat, altijd productief
 
 
reacties
 
P Witteveen  |   | 
8-08-2011
 | 
09:44 uur
Behalve dat ik me af vraag wat duurzaam inkopen te maken heeft met het nieuwe werken, is het wel een beetje simpel om te zeggen dat het nieuwe werken een kwestie is van een laptop, een telefoon en een verbinding met de desktop.

Ik heb om goed te kunnen werken vanuit huis een volledig kantoor ingericht. ARBO thuis is net zo belangrijk als ARBO op het werk. De laptop gaat mee als ik niet op mijn eigen kantoor kan ziten.

Maar daar blijft het niet bij. Het werk en de processen in uw organisatie moeten aansluiten bij het nieuwe werken. Uw organisatie zal van het sturen op uren over moeten op het belonen van prestaties. Dat vraagt een andere aanpak, ander management en slimme processen. Dit belang mis ik in dit artikel.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10