zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nieuwe kansen om een ‘world of difference’ te maken

26 juli 2011 - Ook deze zomer kunnen werkzoekenden een internationale baan bij een goed doel verdienen door hiervoor campagne te voeren. Goede doelen dance4life, SOS Kinderdorpen en kinderrechtenorganisatie Plan hebben gisteren bekendgemaakt welke banen volgend jaar beschikbaar komen voor het World of Difference programma.

World of Difference wordt voor de zevende keer georganiseerd door de Vodafone Netherlands Foundation. "Internationale banen liggen lang niet altijd voor het oprapen. Zeker niet bij goede doelen. Vaak omdat de financiële slagkracht voor innovatieve topfuncties ontbreekt," aldus Danielle Puma, directeur van de Vodafone Netherlands Foundation. "Door het ondersteunen van het World of Difference programma komen deze zomer vijf internationale topfuncties bij goede doelen beschikbaar. Niet alleen goed en belangrijk voor de goede doelen zelf, ook voor mensen die bij een goed doel willen werken op hoog niveau is dit een unieke kans." 



Internationale banen in Afrika en Azië

Gisteren maakten de verschillende goede doelen de volgende internationale banen bekend: SOS Kinderdorpen zoekt een innovatiemanager in Afrika, dance4life een programmamanager nieuwe media in Kenia en kinderrechtenorganisatie Plan zoekt een communicatie- en nieuwe media-expert in Azië. Daarnaast zijn er ook twee banen ‘vrij op naam’. Hierbij kunnen deelnemers zelf een voorstel insturen voor een baan én een stichting in binnen- of buitenland. 

Campagneperiode
Vanaf 22 augustus barst de strijd los om zoveel mogelijk stemmen te werven via familie en vrienden. Deze campagneperiode sluit op 19 september. De twee deelnemers met de meeste stemmen verdienen een sollicitatiegesprek bij hun goede doel. Geïnteresseerden kunnen zich hier inschrijven. Danielle Puma: "De kandidaten mogen alles uit de kast trekken. Social media, media interviews, video’s, ludieke acties. Als het maar stemmen oplevert!" Ieder jaar ondersteunt de Vodafone Netherlands Foundation vijf banen bij goede doelen door het jaarsalaris en de reis- en onkostenvergoeding te financieren. Hierdoor kunnen vijf mensen zich een jaar lang fulltime inzetten voor een project waarmee zij echt een wereld van verschil kunnen maken.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Groeiende interesse maatschappelijk relevant werk onder professionals
 Steeds bredere steun voor Eerlijke Bankwijzer
 Groeiende interesse maatschappelijk relevant werk onder professionals
 Grote organisaties belonen initiatieven maatschappelijke stage
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10