zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

2012 wordt het jaar van wereldwijde politieke veranderingen

20 juli 2011 - In 2012 worden in 24 landen in de wereld nieuwe politieke leiders benoemd, waaronder de vier grootmachten China, Rusland, Frankrijk en de Verenigde Staten. Deze politieke veranderingen hebben direct invloed op 53 procent van de wereldbevolking en kunnen grote gevolgen hebben voor de politieke en economische ontwikkelingen over de hele wereld.

Roland Berger Strategy Consultants lanceert daarom ‘Project 2012’ om de wereldwijde impact van verkiezingen en leiderschapswisselingen in 2012 te analyseren. Nieuwe leiders
De 24 landen die komend jaar nieuwe politieke leiders benoemen zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor 50 procent van het mondiale BBP. Het doel van ‘Project 2012’ is om bestuurders voor te bereiden op een veelbewogen 2012 door de gevolgen van de aanstaande politieke veranderingen te analyseren. Roland Berger Strategy Consultants coördineert dit project, een wereldwijde kennissamenwerking die kijkt naar hoe belangrijke thema's het bedrijfsleven en de politiek beïnvloeden in 2012 en daarna. 

‘Historische’ verkiezingen

Voor de eerste keer in de geschiedenis worden er mogelijk nieuwe leiders gekozen van economisch belangrijke landen als China, Rusland, Frankrijk en de Verenigde Staten in hetzelfde jaar. "Normaal gesproken zou deze samenloop van verkiezingen nauwelijks interessant zijn, maar we leven nu in tijden van grote economische en politieke onzekerheid. De verkiezingen in 2012 zullen in sommige gevallen leiden tot veranderingen in regeringen en dat zal de gehele wereldeconomie beïnvloeden. Dit kan enige instabiliteit veroorzaken, maar ook nieuwe mogelijkheden voor ontwikkeling," aldus Tijo Collot d’Escury, managing partner bij Roland Berger en lid van de Global Executive Committee van Roland Berger. 

Potentiële scenario’s

Belangrijke wijzigingen in het politieke en economische klimaat dwingen bestuurders ertoe hun strategieën en hun aanpak aan te passen. De financiële crisis in de Verenigde Staten, de politieke onrust in de Arabische wereld en de kernramp in Japan hebben laten zien hoe lokale gebeurtenissen de wereldwijde economie kunnen beïnvloeden als gevolg van globalisering. Michael Cappello, Directeur van het Yale World Fellows Program: "Om te komen tot een uitgebreid overzicht van mogelijke scenario’s voor 2012 kijken we nauwkeurig naar de verschillende aspecten van de wereldwijde interactie. Politiek, het bedrijfsleven, gezondheid, beschikbaarheid van grondstoffen en demografische gegevens in verschillende regio’s hebben een grote invloed op de economische ontwikkeling." 

Over ‘Project 2012’

Samen met de ‘Yale World Fellows Programme’ en de ‘Haute Ecole de Commerce’ (HEC) worden belangrijke thema's voor 2012 geïdentificeerd en scenario's ontwikkeld voor mogelijke politieke veranderingen in 2012 die de agenda van de topbestuurders zullen beïnvloeden. Het team van deskundigen analyseert de afzonderlijke landen, evenals economische en ecologische macrotrends en hoe ze invloed hebben op mondiale ontwikkelingen en ontlenen strategiën uit deze bevindingen.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 'Technisch herstel derde kwartaal geeft vertekend beeld economie'
 Bijna half miljoen auto’s op winterbanden in hittegolf
 Herstel vacaturetrend zet verder door
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Tien machiavellistische praktijken voor topmanagers
 Ambtenaren: plannen van politici zijn onuitvoerbaar
 Nederlander maakt zich drukker over politiek
 PwC-rapport: politiek grootste risico volgens bankiers
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Kiest men voor een goedkoper kerstpakket?
reacties
Bedrijfsfitness heeft meer effect dan gedacht (1) 
Leeftijd speelt grote rol bij volgen van cursussen (1) 
Kosteloos een ontwikkeladvies volgen vanaf nu mogelijk (1) 
Online sector blijkt crisisbestendig tijdens coronapandemie (1) 
Vertrouwen in arbeidsmarkt bereikt laagste punt sinds 2016 (1) 
Kwart familiebedrijven is volgens eigen werknemers succesvoller dan niet-familiebedrijf (1) 
Absoluut of relatief: meten met verschillende maten (1) 
top10
Vertrouwen in arbeidsmarkt bereikt laagste punt sinds 2016
Ondanks COVID-19 hebben MKB’ers nog steeds groeiplannen
Organisaties ervaren meer cyberaanvallen sinds de start van de pandemie
Kosteloos een ontwikkeladvies volgen vanaf nu mogelijk
Eén op vijf vacatures in gezondheidszorg onvervulbaar
Cybersecurity: van plan naar executie
Praktische tips voor managen op afstand
Aanzienlijk minder krimp
Merendeel werknemers ervaart discriminatie; werkgever doet weinig
Corona zorgt voor boost in online verkopen
meer top 10