zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Jonge werknemers raken gestresst van multitasken

8 juni 2011 - De generatie tot 30 jaar vindt multitasken stresserend. Ze zijn er niet erg goed in, dit blijkt uit een Belgische studie over de generaties op de werkvloer. U zal hen ook moeten helpen omgaan met informatica, want ze hebben een achterstand ten opzichte van de dertigers en veertigers.

De studie is uitgevoerd door communicatiebureau Frajlick Campus. Ze bevestigt dat generatie tot 30 jaar tuk is op vrije tijd en vakantiedagen, een onbelemmerde internettoegang wenst en het liefst elektronisch communiceert. Ze bevestigt ook dat de jongeren minder flexibel zijn wat de arbeidsuren betreft.Generatie 31 tot 45 jaar
Andere stereotypen blijken dan weer geen stand te houden. Niet de jeugd, maar de tussengeneratie 31 tot 45 jaar is het meest op haar gemak bij het gebruik van informatica. En alle leeftijdscategorieën hebben een even sterke hekel aan werken met verouderde computers en software. De algemene conclusie luidt overigens wel dat de gelijkenissen tussen de generaties sterker zijn dan de verschillen.

Enkele highlights

* De generatie tot 30 jaar is veel minder dan de andere generaties geneigd zich tot de baas te wenden bij een probleem, de collega’s komen op de eerste plaats.
* 40 procent van de Baby Boomers (werknemers ouder dan 45) geven aan het 'helemaal niet erg te vinden als hun baas vraagt over te werken', tegenover slechts 22 procent van de jongeren onder 30 jaar.
* Meer dan één jongere op twee uit de generatie tot 30 jaar windt zich op over het gebrek aan richtlijnen op het werk. De jongeren onder de 30 geven ook aan meer stress te ondervinden bij gebrek aan richtlijnen.
* Bijna één op de drie jongerene zegt stress te hebben – in meer of mindere mate – als hij een project alleen moet beheren, tegenover 23 procent van de groep 31-45 jaar en zeventien procent voor wie ouder is dan 45.

U kunt hier een samenvatting downloaden van deze studie.


Bron: 6minutes.be
 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Zes redenen om niet meer te multitasken
 Negen tips om leiding te geven aan twintigers
 Negen tips om meer rust te creëren
 Vijf goede redenen om te hoge werkdruk te voorkomen
 
 
reacties
 
Gezonde kerstpakketten  |   | 
13-07-2012
 | 
09:12 uur
Onverwacht resultaat, ik zou denken dat juist jongeren probleemloos kunnen multitasken, met de nieuwe media van vandaag.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10