zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Binden en boeien personeel krijgt hoogste prioriteit

19 mei 2011 - De onderwerpen die momenteel bovenaan de agenda van de HR verantwoordelijken staan, zijn allemaal gerelateerd aan het vinden, binden en boeien van personeel. Onderwerpen als talentmanagement (56 procent), capaciteit- en competentiemanagement (53 procent) en behoud en motivatie van personeel (52 procent) scoren hoog. Helemaal bovenaan staat de betrokkenheid van het personeel (58 procent).

Dit blijkt uit de HR Strategic Leadership Survey van Harvey Nash. Deze top vier wordt opgevolgd door management development, performance management, organisatieontwikkeling en recruitment. De gemeenschappelijke factor van deze belangrijkste onderwerpen is het cultiveren van personeel.



HR en de business agenda
Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat HR Leaders een steeds grotere rol spelen bij het plaatsen van onderwerpen op de zakelijke agenda en het stellen van doelen voor de toekomst. Bij 20 procent van de organisaties is HR hier sterk bij betrokken en slechts bij 27 procent is HR nog niet betrokken bij het ontwikkelen van de bedrijfsstrategie. Zij hebben als HR een meer traditionele rol en volgen de organisatie in de gekozen weg. De overige 53 procent werkt proactief om belangrijke onderwerpen bij het management op tafel te krijgen. Driekwart van de respondenten is ervan overtuigd dat HR verschil kan maken in de concurrentiestrijd van de organisatie. 

Grotere vinger in de pap
Jan-Leen ’t Jong, algemeen directeur van Harvey Nash Nederland: "De HR verantwoordelijken zijn, zoals we mogen verwachten, goed op de hoogte van aanstaande ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Er is echter nog wel een verschil tussen het signaleren van de ontwikkelingen en hier actief mee aan de slag gaan. Wij merken toch vaak dat er pas wordt begonnen met handelen als de verwachte ontwikkelingen zich beginnen te vertonen. Daarom is het goed om te zien dat HR een steeds grotere vinger in de pap krijgt bij het management. Als hier het belang van de activiteiten duidelijk is, en het voordeel voor de organisatie ingezien wordt, is het nog maar een kleine stap naar het ondernemen van actie."

HR Strategic Leadership Survey
De HR Strategic Leadership Survey is een jaarlijks, internationaal onderzoek, onder meer dan 300 HR Leaders, die zich dit jaar concentreerde op de toekomst van kenniswerkers in Europa. Daarnaast gaat het onderzoek in op andere actuele onderwerpen in het vakgebied van de HR Leader.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Zeven tips om ook ouderen te binden en te boeien
 Betrokkenheid medewerkers belangrijkst bij talent management
 HR cruciaal voor succes
 Vier niveaus van werknemerbetrokkenheid
 
 
reacties
 
Lodi Planting  |   | 
21-03-2014
 | 
13:52 uur
Het was een duidelijk artikel met een grote boodschap. Nu anno 2014 blijft de vraag of het destijds daadwerkelijk de hoogste prioriteit heeft gekregen? Ik vrees van niet en zelfs nu nog niet. De crisis wordt vaak als reden aangehaald, maar dat zou er eigenlijk niets mee te maken mogen hebben. Wellicht weten organisaties gewoon niet hoe ze dit moeten aanpakken. Daarom verzamel ik artikelen met deze thematiek: www.retentie-management.com/binden-en-boeien

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10