zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werkloosheid vrijwel onveranderd

22 december 2010 - De voor seizoeninvloeden gecorrigeerde werkloosheid kwam in november 2010 uit op 409.000 personen. Dat zijn er 1.000 minder dan in oktober. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS. Uit cijfers van UWV blijkt dat het aantal werkzoekenden in november licht is gestegen. Het aantal WW-uitkeringen is vergeleken met oktober vrijwel niet veranderd.

De voor seizoeninvloeden gecorrigeerde werkloosheid is in november met 1.000 personen afgenomen. In de afgelopen drie maanden daalde het aantal werklozen met gemiddeld 2.000 personen per maand. Dit is minder dan in het daaraan voorafgaande half jaar. Toen daalde de werkloosheid nog met gemiddeld 6.000 per maand. Ouderen
Niet voor seizoeninvloeden gecorrigeerd waren in november 403.000 personen werkloos. Dit komt overeen met 5,2 procent van de beroepsbevolking. Vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder waren er in november 14.000 werklozen minder. Het aantal werkloze jongeren van tot 25 jaar was 18.000 lager dan een jaar geleden. Het aantal werkloze 45-plussers was daarentegen 12.000 hoger. 

Lichte toename werkzoekenden
Bij UWV WERKbedrijf steeg het aantal niet-werkende werkzoekenden (nww) in november 2010 ten opzichte van een maand eerder met bijna één procent tot 484.000. In de provincies Zeeland (+3,5 procent) en Groningen (+3,1 procent) is het aantal werkzoekenden meer dan gemiddeld toegenomen. Dat geldt ook voor de elementaire beroepen (+2,5 procent) en lagere beroepen (+1,6 procent). Binnen de lagere beroepen was de toename het grootst bij de technische beroepen (+3,3 procent). 

WW-uitkeringen
Voor het eerst sinds maart van dit jaar zijn er iets meer nieuwe dan beëindigde WW-uitkeringen. Het aantal nieuwe WW-uitkeringen steeg in november met bijna twee procent naar 32.000. Het aantal beëindigde uitkeringen daalde in een maand tijd met zestien procent. Het aantal lopende WW-uitkeringen nam hierdoor in november met 0,1 procent toe tot 264.000.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Opnieuw kleine daling werkloosheid
 Werkloosheid daalt licht
 Midden-Nederland wacht tekort aan hoogopgeleid personeel
 Werkloosheid daalt voor de zesde maand
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10