zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Starter valt niet op tijdens sollicitatie

4 maart 2011 - Starters op de arbeidsmarkt hebben het lastig. 39 procent van de nu werkende starters heeft drie tot zes maanden gezocht naar een passende baan. Ruim 31 procent zocht zelfs langer dan zeven maanden. Van de werkzoekenden verwacht momenteel 38 procent er langer dan zeven maanden over te doen.

Dit blijkt uit onderzoek van Intermediair onder 576 starters. Bijna een kwart van de starters stuurt meer dan 30 brieven voordat hij of zij een geschikte baan vindt. 22 procent is zelfs nog nooit uitgenodigd voor een gesprek. Het is erg lastig om op te vallen, zegt 63 procent van de starters. Zelf zijn ze maar weinig creatief in hun sollicitaties. Bijna 90 procent denkt dat je voldoende opvalt met een foutloze brief en cv. Slechts 27 procent probeert extra op te vallen door brief of cv creatief vorm te geven. Opvallen kan
Florentine van Lookeren Campagne van Intermediair: "Van tevoren bellen om informatie te vragen is een goede manier om op te vallen, maar let op: je kunt ook negatief opvallen. Bereid je dus goed voor en bel alleen als je een zinnige vraag hebt, niet omdat je geleerd hebt op sollicitatietraining dat je moet bellen."
Online profielen onvoldoende benut
Van de sollicitanten schermt 36 procent zijn of haar online profielen af. Achttien procent ‘pimpt’ het profiel om een goede indruk te maken. Van Lookeren Campagne: "Actief zijn op Hyves of Facebook is niet voldoende om op te vallen. Voor je carrière is vooral je LinkedIn profiel belangrijk. Zorg dat je dat goed op orde hebt. Vraag bijvoorbeeld je stagebegeleider om een referentie te schrijven. Sluit je aan bij groepen die relevant zijn voor je vakgebied en doe mee met een discussie in zo’n groep."

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vier tips voor een persoonlijke sollicitatiebrief
 Social media profiel sollicitant vaak niet bekeken
 Manager hecht aan goed gespelde sollicitatiebrief
 Jongere past online imago niet aan voor sollicitatie
 
 
reacties
 
Lucinda Douglas  |   | 
4-03-2011
 | 
08:52 uur
Als starter kan het moeilijk zijn. Tenslotte verkoop je jezelf tijdens een sollicitatiegesprek. Volgens mij zou sollicitatiecoaching voordeel kunnen leveren. Het feit is, je moet het net weten. Succes!
Chris  |   | 
4-03-2011
 | 
12:09 uur
Startende PHP programmeurs en ActionScripters vallen altijd op als ik ze in mijn mailbox aantref. En al helemaal als ze even bellen. Vooraf, of als ik niet snel genoeg op mail reageer. Ik reageer trouwens altijd. Ook op medior en senior PHP-ers en AS-esr. En ook op programmeurs die passie hebben voor een andere taal. Ik begrijp dan ook niet waar altijd die verhalen vandaan komen dat w&s bureaus niet zouden reageren. Maar goed da's weer een ander onderwerp.
Oh btw, mijn nummer staat bij elke vacature.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10