zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Financiële ondernemingen worstelen met beloningsregelgeving

4 maart 2011 - Financiële ondernemingen worstelen met de invoering van de nieuwe wet- en regelgeving voor een beheerst beloningsbeleid binnen hun organisatie. Ruim anderhalf jaar na de publicatie van 'De Principes voor beheerst belonen' van de AFM en DNB blijkt dat de helft van de onderzochte financiële ondernemingen nog geen maatregelen heeft genomen om aan de nieuwe wetgeving per 1 januari 2011 te voldoen.

Uit kwalitatief onderzoek van BDO Consultants blijkt dat ondernemingen een te positief beeld hebben van de mate waarin zij aan wet- en regelgeving voldoen. Het merendeel geeft aan wel 'ongeveer' te voldoen aan wet -en regelgeving, terwijl dit bij nadere analyse genuanceerder blijkt te liggen. Zo heeft een beperkt aantal ondernemingen daadwerkelijk een beoordeling van de risico's en mogelijke perverse prikkels van het beloningsbeleid gemaakt. Ook is de betrokkenheid van de afdelingen Riskmanagement en Compliance beperkt. En in nagenoeg geen van de gevallen is er een (in- of extern) toezichthoudend orgaan betrokken bij de opzet, uitvoering en evaluatie van het beloningsbeleid. Geertje Strampel, werkzaam bij BDO Consultants: "Het ontbreekt ondernemingen aan de sense of urgency om er serieus mee aan de slag te gaan. En dat is onverstandig want toezichthouders zullen kritisch zijn, zeker nu de concrete wettelijke grondslag verankerd is in de Wft." 



Voldoen aan de wet is geen doel op zich
Buitenproportionele beloningsprikkels zetten mensen aan tot het nemen van onverantwoorde risico's om daarmee hun eigen (financiële) positie te verbeteren. Dat wet- en regelgevers in de nasleep van de financiële crisis met voorstellen kwamen om het beloningsbeleid te veranderen, was onvermijdelijk. BDO benadrukt echter dat het belangrijk is dat het beloningssysteem een goede doorvertaling is van de visie, missie en strategie van de organisatie. Strampel: "Het gaat erom dat het beloningsbeleid bijdraagt aan de doelen van een organisatie - waaronder adequaat omgaan met risico's - en dat het beleid als uitvloeisel daarvan voldoet aan wet- en regelgeving. En niet andersom: het voldoen aan de wetten en regels mag nooit een doel op zich worden."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Top vier goede voornemens in het bedrijfsleven
 Minder bonussen in de financiële sector
 Europese bestuurders krijgen hogere beloning, Nederlandse niet
 Bankwereld hanteert dubbele morele standaard over bonussen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10