zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Leeftijd speelt grote rol bij volgen van cursussen

25 februari 2011 - Uit recent marktonderzoek in opdracht van Cursusvoor.nl blijkt dat Nederlanders in de leeftijd tussen 35 en 44 jaar relatief weinig cursussen volgen. Waar maar liefst 55 procent van de jongeren tot 35 jaar een cursus volgde in de afgelopen drie jaar, was dit bij de 35-44 jarigen slechts 36 procent. Ook hun oudere collega's ontwikkelen zich meer: in de categorie 45-52 jarigen volgde 52 procent een cursus of opleiding.

Het is opvallend dat 35-44 jarigen aanzienlijk minder cursussen of opleidingen volgen, aangezien deze groep toch in de bloeitijd van hun carrière zit. Zelf voeren de desbetreffende respondenten als redenen aan: tijdgebrek, geldgebrek en ‘dat is er nog niet van gekomen’, redenen zijn voor het niet volgen van cursussen of opleidingen. Een logische reden voor het tijdgebrek is volgens Cursusvoor.nl het ouderschap: in de desbetreffende leeftijd hebben veel mensen namelijk nog jonge kinderen, die veel (studie)tijd opslokken. Onderzocht is dit laatste echter niet. In Nederland volgen 55-plussers tenslotte nog maar heel weinig opleidingen of cursussen. Slechts acht procent volgde de afgelopen drie jaar nog een cursus. Hoger opleidingsniveau en betere arbeidspositie = meer cursussen
Nederlanders met enkel een middelbare opleiding volgen minder vaak cursussen of opleidingen dan diegenen met een hogere opleiding (MBO, HBO, WO): slechts 22 procent van diegenen met een middelbare opleiding volgden de afgelopen drie jaar een cursus/opleiding, tegenover 45 procent van de hoger opgeleiden. Tenslotte volgen ook niet-werkende Nederlanders, beduidend minder cursussen en/of opleidingen (negentien procent).

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Crisis: meer mensen volgen MBO- en HBO-opleiding
 HR onderkent ICT-vaardigheden steeds meer
 ‘Talent ontwikkelen is net tuinonderhoud’ (video)
 Goede voornemens op werkgebied: ontwikkeling en opleiding
 
 
reacties
 
Niels Arts  |   | 
3-08-2020
 | 
10:34 uur
Leuk om nog eens oude berichten over onze site te lezen. Deze site zijn we langzaam maar zeker nieuw leven aan het inblazen, zodat cursussen en opleidingen wederom beter gevonden zullen worden.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10