zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Tips om uw doelstellingen dit jaar wel te halen

6 januari 2011 - Wees eerlijk. Hoeveel carrieredoelen die u zich vorig jaar stelde heeft u ook bereikt? Falen hoort erbij, maar uit uitgebreid onderzoek van Leadership IQ blijkt dat mannen en vrouwen hun doelen om verschillende redenen niet halen. Vrouwen stellen zich moeilijkere doelstellingen en vinden het belangrijker die te behalen, maar tegelijkertijd laten vrouwen ze ook sneller varen.

Vrouwen zijn wel meer geneigd om zich emotioneel sterk betrokken te voelen bij hun carrièredoelstellingen en dat is een goede zaak. De reden waarom ze daarentegen minder vaak actie ondernemen kan erin liggen dat ze – in tegenstelling tot mannen – hun doelen minder vaak visualiseren. Natuurlijk spelen er andere factoren een rol, zo hebben vrouwen vaak meer dingen op hun agenda dan mannen waardoor het moeilijker is om zich op lange termijn doelstellingen te richten. 



Grootse plannen, groots resultaat
Wat u kunt doen is even de tijd nemen om na te denken over uw carrièredoelstellingen voor het nieuwe jaar. Op het moment dat het slechter gaat met de economie, worden we kortzichtiger en kijken we minder ver vooruit. Maar: als u zich geen grootse doelen stelt, zult u ook geen grootse resultaten boeken. Ook een persoonlijk belang bij die doelstellingen is essentieel. U moet er diep van binnen van overtuigd zijn dat uw doelen u beter en capabeler maken. U moet ze willen behalen voor uzelf, niet voor iemand anders, en uw motivatie moet niet alleen gebaseerd zijn op zorgen en angsten. 

Inspirerende managers
Managers op hun beurt zouden doelen moet stellen voor hun team die makkelijk te visualiseren en bereikbaar zijn. Dus liever: het ontwerpen en produceren van een nieuw product of 1.000 extra klanten binnenhalen, dan iets vaags als marktaandeel vergroten. Het beste is om er een emotionele component aan toe te voegen. U moet kunnen zeggen dat het geweldig zal voelen als het doel bereikt wordt. Als u dat gevoel uitstraalt, volgt de rest vanzelf.

Tips voor vrouwen
1. Visualiseer
Maak een tekening van de gewenste uitkomst of visualiseer die in gedachten. Dat maakt u meer gefocust en vergroot de kansen dat u uw doel ook daadwerkelijk bereikt.
2. Weg met de smoesjes
Laat het doel vergezeld gaan van een deadline, en laat u niet verleiden om een en ander uit te stellen omdat er zogenaamd dringendere zaken liggen te wachten.
3. Stop met multitasken
Leer uzelf de gewoonte aan om een ding per dag te doen dat u dichter bij uw doel brengt. 

Tips voor mannen:
1. Gooi olie op het vuur
Zorg dat u intrinsiek en emotioneel gemotiveerd bent om uw doelen te halen. Zonder die emotionele component bestaat de kans dat u af gaat dwalen. Vraag uzelf af waarom het u aan het hart moet gaan om het doel te bereiken.
2. Leg de lat hoger
Als u het gevoel heeft dat uw doel u niet uitdaagt en niet het uiterste van u vergt, moet u de moeilijkheidsgraad vergroten.
3. Leg verantwoording af
Deel uw doelstellingen met een vriend of collega die u er regelmatig aan herinnert. Dit stimuleert.


Bron: Globe and Mail
 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 HR-afdelingen focussen dit jaar op toegevoegde waarde
 Waar besteedt u uw tijd aan? Managen of uitvoeren?
 Prestatiemanagement moet ook over niet-financiële aspecten gaan
 Ambitieuze werknemer fraudeert eerder
 
 
reacties
 
Lodi Planting  |   | 
11-01-2011
 | 
09:33 uur
Leuk artikel met handige tips voor zowel de man als de vrouw! Ook op het juiste moment gepubliceerd, want de goede-voornemen-lijstjes vliegen je om de oren!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10