zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

Damrak onderuit na huizencijfers VS

24 september 2009 - De onverwachte daling van de Amerikaanse huizenprijzen heeft het Damrak diep in de rode cijfers geduwd. Daardoor sloot de AEX vandaag met een verlies van 1,54 procent op 308,06 punten. De AMX dook ook mee en verloor 1,81 procent en kwam daarmee uit op 472,31 punten. De AEX was de dag begonnen met een openingsverlies van 3 punten. De index vond vervolgens langzaam de weg omhoog. Rond de klok van drie stond de AEX op een licht winst nadat bekend werd dat de Amerikaanse eerste steunaanvragen onverwacht waren gedaald.  Anderhalf uur voor sluit gooiden de Amerikaanse huizencijfers echter roet in het eten.

 Lees verder...  Reageer

Texaan aangeklaagd voor insider trading Dell-Perot deal

24 september 2009 - De Securities en Exchange Commission (SEC), de Amerikaanse finaciële toezichthouder, heeft een man uit Texas aangeklaagd voor insider trading met betrekking tot de overname van Perot Systems door Dell. Dat meldt het persbureau Reuters. De man in kwestie, Reza Saleh, kocht...

 Lees verder...  Reageer

`Britse banken stonden op rand van afgrond`

24 september 2009 - Volgens Mervyn King, de voorzitter van de Bank of England, stonden op maandag 6 en dinsdag 7 oktober 2008 Royal Bank of Scotland en HBOS met een been in het graf. “Twee van onze belangrijkste banken hadden moeite om voor een...

 Lees verder...  Reageer

Bonuslimiet `cosmetische aanpassing`

24 september 2009 - “Vanavond barst de zeepbel van bonussen.” Dat zei de Zweedse premier Frederik Reinfeldt vorige week donderdag na afloop van een informele top van de regeringsleiders van de EU in Brussel. Eerder had president Sarkozy zich ook in krachtige bewoordingen uitgelaten over bankiersbonussen. Sarkozy dreigde dat hij weg zal lopen bij de top in Pittsburgh als er geen strikte regels worden afgesproken voor de beloning van bankiers. Ondanks hun harde taal hebben Reinfeldt en Sarkozy geen absolute grens gesteld aan de hoogte van bonussen. Zowel de EU als de VS willen dat bonussen in proportie zijn met een andere grootheid, zoals het loon of de winst of kapitaalpositie van de bank. Wat de verhouding inhoudt, wordt in het midden gelaten. Daardoor is Nederland tot nu toe het enige EU-lid dat een duidelijke limiet aan bonussen heeft voorgesteld. Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen, die in plaats van premier Balkenende aanwezig was in Brussel, opperde om bonussen te limiteren tot maximaal een jaarsalaris, een referentie naar de Code Banken van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).

 Lees verder...  Reageer

Sterke daling bouwvergunningen voor koopwoningen

24 september 2009 - In het eerste halfjaar van 2009 is voor de bouw van 32 duizend woningen een gemeentelijke bouwvergunning afgegeven. Dat is bijna 10 procent minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dit is het laagste aantal sinds het eerste halfjaar van 2004. De totale waarde van deze woningen bedraagt bijna 4,5 miljard euro, eveneens een afname van 10 procent. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS .

 Lees verder...  Reageer

Beurs van Amsterdam lager van start

24 september 2009 - De beurs van Amsterdam zal vanochtend vermoedelijk lager van start gaan. Hiermee volgt het Damrak de rode slotcijfers op Wall Street. Amerikaanse beleggers waren not amused dat de FED enkele stimuleringsprogramma's op termijn wil stopzetten, ondanks dat zij dit doet omdat de economie zich aan het herstellen is.

 Lees verder...  Reageer

Ford al in 2011 weer winstgevend

23 september 2009 - Ford-topman Alan Mulally verwacht dat Ford in 2011 weer winstgevend te zijn, ook al herstelt de markt zich nu veel langzamer dan na eerdere recessies het geval was. De topman meldde dit in het Indiase New Delhi. ,,Het herstel is trager dan we in het verleden hebben gezien.'' Mulally zegt dat de economie zich eerst echt goed moet herstellen, voordat de autoverkopen in de VS weer zullen stijgen.

 Lees verder...  Reageer

Verwachtingen voor besteedbaar inkomen verbeteren licht

23 september 2009 - Nederlandse huishoudens hebben positievere verwachtingen over de ontwikkeling van hun besteedbaar inkomen. Daardoor is de stand van de ING BudgetBarometer gestegen naar 93 punten. De ING BudgetBarometer is een graadmeter voor wat de gemiddelde Nederlander verwacht voor zijn huishoudboekje voor de komende maanden. Vorig kwartaal kwam de meter uit op 88 punten, in het derde kwartaal dus op 93. Nederlandse huishoudens blijven per saldo wel negatief gestemd. Dit meldde het ING Economisch Bureau vandaag.

 Lees verder...  Reageer

AEX sluit alsnog hoger

23 september 2009 - De AEX is vandaag uiteindelijk toch nog met winst gesloten. Na een licht hogere opening stond de index al snel op een winst van rond de 2 punten. Op een aantal dipjes na leek de AEX de winst vast te houden. Om half vijf bleek echter dat de Amerikaanse olievoorraden onverwacht te zijn toegenomen. Daarop schoot de AEX voor korte tijd onder het slot van dinsdag. Uiteindelijk werkte de index zich op eigen kracht terug naar een nipte winst van 0,20 procent op 313,36 punten. De AMX ging ook mee in het eindspurt van de AEX. De AMX sloot op 481,10 punten, een winst van 0,17 procent.

 Lees verder...  Reageer

EC doet voorstel nieuwe toezichthouders

23 september 2009 - De Europese Commissie (EC) heeft vandaag een voorstel gedaan voor een nieuw stelsel van toezicht op de financiële sector. Het voorstel van de EC houdt in dat het toezicht onder twee instanties zal vallen. De overkoepelende instantie, gevormd door centrale bankiers...

 Lees verder...  Reageer

Traag herstel Duitse economie

23 september 2009 - De Duitse economie zit niet meer in de vrije val. Het herstel zal echter gematigd zijn en lang duren. Dat zei Axel Weber, voorzitter van de Duitse centrale bank, in een interview met de BBC. Volgens Weber zal de geleidelijk afbouw van de stimuleringsuitgaven betekenen dat de werkloosheid verder oploopt, terwijl de consumentenuitgaven terugvallen. “Het economische herstel zal hierdoor niet tegengehouden worden, maar het wordt wel vertraagd,” aldus Weber. “Het enige waar we het nu over hebben is herstel vanaf een heel laag niveau,” voegt hij nog toe. Het BBP van zowel Frankrijk als Duitsland groeide tussen april en juni met 0,3 procent.

 Lees verder...  Reageer

`Groot-Brittannie dwarsboomt hervormingen financiele sector`

23 september 2009 - Groot-Brittannië houdt strengere regels voor de financiële sector tegen. Dat heeft de Duitse minister van Financiën Peer Steinbrück gezegd in een interview met het tijdschrift Stern. “Er is duidelijk een lobby in Londen die op alle mogelijke manieren zijn concurrentie voorsprong...

 Lees verder...  Reageer

Europese Commissie presenteert nieuwe regels bankentoezicht

23 september 2009 - De Europese Commissie heeft vandaag haar verscherpte regels voor het bankentoezicht gepresenteerd. In juni ging de Commissie al akkoord met een verscherping van het toezicht, vandaag werden daar de details van bekendgemaakt. Toezichthouders van de EU-landen moeten voortaan...

 Lees verder...  Reageer

Amsterdamse beurs hoger van start

23 september 2009 - De AEX zal vanochtend naar verwachting hoger van start gaan. Beleggers zijn in afwachting van het policy statement van de Fed. De verwachting is dat de Amerikaanse centrale bank positieve economische vooruitzichten zal uitspreken.

 Lees verder...  Reageer
< vorige 3247 3248 3249 3250 3305 volgende >
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Tweedeling dreigt in top interim-markt  (1) 
Veertien procent meest bezochte .nl-websites nog geen veilige verbinding (2) 
Leaserijder heeft minder te kiezen vanwege WLTP (1) 
Liever leuk werk dan hoger salaris (2) 
Oudere werknemer afgeschrikt door vacaturetekst (1) 
Vrouw bepaalt wintersportbestemming (1) 
Werknemers denken meer carričrekansen te hebben dan ooit (1) 
top10
Tweedeling dreigt in top interim-markt
Op autovakantie: Nederlander onwetend over gebruik groene kaart
Blended workforce vraagt nieuwe leiderschapskwaliteiten
Veertien procent meest bezochte .nl-websites nog geen veilige verbinding
Wat is de taak van uw Data Protection Officer precies?
Vooral werknemers in contactberoepen ervaren grensoverschrijdend gedrag
Thuiswerkers shoppen en facebooken vaker dan collega’s op kantoor
In vijf logische stappen naar een effectieve strategie-executie
Vraag naar dataspecialisten verdubbeld
‘Zakelijke reizigers kiezen steeds vaker het OV’
meer top 10