zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

Amsterdamse beurs licht hoger van start op Prinsjesdag

15 september 2009 - De beurs van Amsterdam zal vanochtend licht hoger van start gaan. Gisteren is Wall Street hoger gesloten en ook in Azie overwegend groen op de borden. Vandaag staat natuurlijk Prinsjesdag op de agenda, maar nadat PvdA-lid Paul Tang eerder al de miljoenennota doorspeelde aan de media is het vooral wachten op de debatten die zullen volgen in de komende dagen. In Amerika staan vanmiddag enkele belangrijke macrocijfers op de agenda welke grote invloed zullen uitoefenen op het verloop van de handel vandaag.

 Lees verder...  Reageer

AEX doet stap terug

14 september 2009 - De AEX heeft op de eerste handelsdag van de week de verliezen binnen de perken weten te houden. De AEX begon vanochtend tegen de 304 punten, een openingsverlies van meer dan 3 punten. Vervolgens bewoog de hoofdindex zijwaarts, maar tegen vieren was er sprake van licht herstel. Daardoor sloot de AEX uiteindelijk 0,36 procent in het rood op 306,90 punten, het eerste verlies in zes handelsdagen. De AMX deed het daarentegen wat minder goed met een verlies van 0,62 procent op een slotstand van 431,61 punten.

 Lees verder...  Reageer

Bancaire sector vormt alleen maar groter risico

14 september 2009 - De voormalige hoofdeconoom van de Wereldbank, Joseph Stiglitz, meent dat de bancaire sector momenteel een groter probleem vormt dan voor de crisis. De overheden hebben na het ploffen van Lehman Brothers niet de kans gegrepen om de sector te herstructureren. In sommige landen, en daar hoort Amerika zeker bij, zijn de grote systeembanken alleen maar groter geworden. Dit betekent volgens Stiglitz dat de risico's juist groter zijn geworden, zo liet de topeconoom weten aan persbureau Bloomberg.

 Lees verder...  Reageer

Licht openingsverlies voor Damrak

14 september 2009 - Het Damrak gaat naar verwachting de week beginnen met een licht verlies. De lagere opening komt nadat de beurzen van Azië aan het einde van de handelsdag op stevige verliezen staan. Zo staat de Nikkei meer dan 2 procent in het rood, terwijl de HangSeng tegen een verlies van een procent aan hinkt.

 Lees verder...  Reageer

Corus Bank sluit deuren

14 september 2009 - De Amerikaanse Corus Bank is afgelopen vrijdag gesloten, zo meldde federale toezichthouders in de VS. In Amerika zijn dit jaar al 92 banken omgevallen.

 Lees verder...  Reageer

Amsterdamse beurs sluit handelsweek in stijl af

11 september 2009 - De beurs van Amsterdam heeft de week goed af weten te sluiten. De AEX sloot op 308,00 punten, een dagwinst van 0,66 procent. De AMX bleef in het spoor van de hoofdindex en sloot 0,75 procent hoger op 472,86 punten. De beurzen van Europa waren duidelijk goed op dreef en dat Wall Street de weg naar boven niet wist te vinden, heeft hier niets aan af kunnen doen.

 Lees verder...  Reageer

Geithner wil kapitaalinjecties VS terugdringen

11 september 2009 - Als reactie op de actuele positieve economische ontwikkelingen zullen enkele investeringen door de Amerikaanse staat in de nationale economie worden teruggebracht. Volgens de minister van Financiën, Timothy Geithner, zijn aanvullende investeringen niet langer nodig, nu de economie er aanzienlijk beter voor staat dan een jaar geleden.

 Lees verder...  Reageer

Amsterdamse beurs opent hoger

11 september 2009 - Op de beurzen heerst een positief sentiment. Net als de beurzen op Wall Street sloot ook de AEX gisteren voor de vijfde dag op rij met winst, en de verwachting is dat de koersstijging bij opening wordt voortgezet.

 Lees verder...  Reageer

AEX vindt wel de weg omhoog

10 september 2009 - De beurs van Amsterdam is vandaag met een winst van 0,57 procent gesloten op 305,97 punten. De AMX sloot echter in het rood, de midkap verloor 0,15 procent op 469,33 punten. Zowel de hoofdindex als de midkap kenden een dalende trend met een dieptepunt net na lunchtijd. Vanaf dit moment wist de AEX de weg naar het groen echter weer te vinden, waar de AMX feitelijk zijwaarts bleef bewegen.

 Lees verder...  Reageer

Bankier schuldig aan handel met voorkennis in Hong Kong

10 september 2009 - Het handelen met voorkennis zou hij tot negen keer toe gedaan hebben en bovendien zijn vrouw geadviseerd in aandelen te handelen van het bedrijf Citic Resources. Jun had 11 miljoen dollar aan aandelen gekocht en heeft hiervan de helft verkocht met...

 Lees verder...  Reageer

OPEC besluit niveau olieproductie onveranderd te laten

10 september 2009 - De Organisatie van Olie-Exporterende Landen, OPEC, hebben besloten het niveau van de olieproductie onveranderd te laten. Dit betekent dat het productieniveau dit jaar voor de derde keer op rij niet gewijzigd wordt. De productiedoelstelling van de elf OPEC-leden, die verantwoordelijk zijn...

 Lees verder...  Reageer

Vlakke tot licht hogere opening AEX verwacht

10 september 2009 - De Amsterdamse beurs zal vandaag naar verwachting vlak tot licht hoger openen. Nadat de AEX gisteren de hoogste slotstand van het jaar heeft bereikt zullen beleggers vanochtend bij de opening afwachtend zijn. De macrocijfers van deze week wijzen echter op een verbetering van de economie, waardoor het sentiment op de beurs vandaag waarschijnlijk positief zal uitpakken.  

 Lees verder...  Reageer

AEX doet goede zaken

9 september 2009 - De AEX liet vandaag de 300-punten grens verder achter zich. De hoofdindex won 1,14 procent en kwam daarmee uit op een slotstand van  304,25 punten. De AMX deed ook goede zaken met een winst van 1,16 procent op 470,05 punten. De winst kwam nadat de AEX onder het slot van dinsdag opende. De index begon echter al snel op eigen kracht aan een opmars; er was vandaag geen positief richtinggevend macronieuws. Alleen rond half vier was er sprake van een kleine hapering vanwege de matige opening van Wall Street.

 Lees verder...  Reageer

Verdachten Palm Invest moeten wachten op proces

9 september 2009 - Het AFN meldde vandaag dat de zaak tegen Palm Invest wordt uitgesteld tot 15 maart 2010. Het proces om de megafraude loopt vertraging op omdat er nog getuigen ondervraagd moeten worden bij de onderzoeksrechter.

 Lees verder...  Reageer
< vorige 3250 3251 3252 3253 3305 volgende >
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
E-mail marketing in tien stappen (1) 
Leaserijders worden gediscrimineerd op leeftijd en prijs (1) 
Werknemers opener dan wettelijk verplicht over medische gegevens (1) 
Een derde van de Nederlanders niet fysiek actief tijdens werkdag (1) 
Hoe we zelf ons succes saboteren (2) 
Een op de drie Nederlanders moet op eigen kosten naar het werk  (1) 
De voor- en nadelen van de powernap op het werk (6) 
top10
Vijf tips voor de inrichting van de werkplek van de toekomst
Werkgevers worstelen met gespannen arbeidsmarkt
Hoe moet ik omgaan met manipulerende mensen?
Gepland netwerkonderhoud? Zo stelt u iedereen op de hoogte
Vijf culturele uitdagingen op het gebied van digitale transformatie
Directie laat toegevoegde waarde IT-afdeling links liggen
'Bedrijven moeten zich hard maken voor meer vrouwen in datawetenschap'
Arbeidsmigranten van grote economische waarde voor Nederland
Grootste organisaties maken verwachtingen consument niet waar
Salaris bij nieuwe baan voor vrouw belangrijker dan voor man
meer top 10
vacatures
meer vacatures