zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

AEX opent lager na verliezen VS

18 september 2009 - Na de winsten van de afgelopen dagen zijn de beurzen wereldwijd bezig aan een kleine correctie. De Amerikaanse beurzen zijn gisteren lager gesloten en ook de Aziatische beurzen staan op verlies. Naar verwachting zal de AEX vanochtend zo'n vier punten lager openen.

 Lees verder...  Reageer

AEX na een volatiele dag toch op winst

17 september 2009 - De beurs van Amsterdam is donderdag toch nog hoger gesloten. Na een hogere opening, schoot de index omlaag toen het CBS bekend maakte dat de Nederlandse werkloosheid tendeert naar 5 procent. De hoofdindex herstelde zich richting de lunch weer, maar dook weer onderuit op de bekendmaking van Amerikaanse macrocijfers die een lagere opening van Wall Street tot gevolg hadden. Nadat de beurzen van New York de weg omhoog weer vonden, onder meer als gevolg van een meevallende Philadelphia Fed Index, gold dit ook voor de AEX en sloot op 313,88 punten, een winst van 0,36 procent. De AMX won eveneens en sloot met een intradaywinst van 0,28 procent op 483,76 punten.

 Lees verder...  Reageer

Balkenende wil geen bankenheffing

17 september 2009 - Tijdens het debat over de kabinetsbegroting voor 2010, vroeg SP-fractievoorzitter Agnes Kant aan Balkenende of er deze kabinetsperiode een bankenheffing zal komen. Op deze wijze wil de SP de bancaire sector straffen voor het veroorzaken van de crisis. Minister-president Balkenende antwoordde hierop dat hij vreest dat een bankenheffing contraproductief zal werken. De bankenheffing zou een oplossing moeten bieden voor de gevolgen van de kredietcrisis op de overheidsfinanciën. Volgens Balkenende zou de extra belasting voor banken het economische herstel beperken.

 Lees verder...  Reageer

Chavez haalt nu ook Chinezen binnen als investeerder

17 september 2009 - China en Venezuela gaan samen 16 miljard dollar investeren in een olie-project in de Orinoco rivier. Kort voor deze aankondiging sloot het Zuid-Amerikaanse land ook al een vergelijkbare deal met Rusland, met een waarde van 20 miljard dollar. Het project in...

 Lees verder...  Reageer

Prijzenslag in overlijdensrisicomarkt

17 september 2009 - In afgelopen jaren hebben verzekeraars, onder druk van nieuwkomers, de premies al drastisch moeten verlagen. Het einde hiervan lijkt volgens de Consumentenbond nog lang niet in zicht, er dreigt zelfs een nieuwe prijzenoorlog op het vlak van overlijdensrisicoverzekeringen, aangezien het intermediair...

 Lees verder...  Reageer

AEX opent met winst

17 september 2009 - Er lijkt maar geen einde te komen aan het optimisme onder beleggers. Na winsten in Amerika en Azië zal de Amsterdamse beurs vanochtend opnieuw hoger openen. De koersen zullen vandaag gestuurd worden door werkloosheidscijfers uit Nederland en Amerika, en vanmiddag volgen verder cijfers over de huizenmarkt en de Philadelphia Fed-index.

 Lees verder...  Reageer

Damrak doet goede zaken

16 september 2009 - De AEX is vandaag met goede winst gesloten. De hoofdindex sloot 1,42 procent hoger op 312,76 punten. De AMX deed nog betere zaken met een winst 1,71 procent op een slotstand van 482,40 punten. De winst werd veroorzaakt doordat beleggers voort borduurden op de meevallende Amerikaanse detailhandelsverkopen, waardoor de AEX de handelsdag begon met een nette openingswinst. Halverwege de dag werd de opwaartse trend verder versterkt doordat beleggers content reageerden op het nieuws over de toename van de Amerikaanse industriële productie. Beleggers lieten de daling van de hypotheekaanvragen daarentegen links liggen.

 Lees verder...  Reageer

Oplopende werkloosheid in Verenigd Koninkrijk

16 september 2009 - Het aantal werklozen in het Verenigd Koninkrijk (VK) is wederom gestegen. De werkloosheid staat nu op 7,9 procent, zo blijkt uit nationale statistieken. Het aantal werklozen is daarmee opgelopen tot 2,47 miljoen. De aanvragen voor bijstandsuitkeringen zijn in augustus tot 1,61 miljoen gestegen, het hoogste aantal sinds mei 1997.

 Lees verder...  Reageer

Amsterdamse beurs opent hoger

16 september 2009 - Ondanks sombere woorden tijdens de presentatie van de Miljoenennota, lijkt de beurs van Amsterdam vanochtend gewoon hoger van start te gaan. Er is voorbeurs nauwelijks bedrijfsnieuws voor handen, wat betekent dat beleggers vooral letten op de ontwikkelingen op de toonaangevende beurzen in Amerika en Azie. Wall Street sloot gisteren hoger en ook in Azie staan de meeste beurzen op winst.

 Lees verder...  Reageer

Enigszins herstel Amsterdamse beurs op Prinsjesdag

15 september 2009 - Na de mindere dag van gisteren herstelde de Amsterdamse beurs zich op Prinsjesdag enigszins. Zowel de AEX (+ 0,48 procent) als de AMX (+ 0,90 procent) sloten vandaag hoger, op respectievelijk 308,37 punten en 474,16 punten. De AEX kende een licht hogere opening, maar zakte daarna weg naar een niveau onder het slot van gisteren. Gestimuleerd door onder meer de beter dan verwachte Amerikaanse macrocijfers vond de index van de Amsterdamse hoofdfondsen echter weer de weg omhoog. Na de licht hogere opening van Wall Street daalde de koers van de AEX om zich vervolgens in een zijwaartse trend voort te bewegen.

 Lees verder...  Reageer

Bernanke verklaart recessie ten einde

15 september 2009 - In de ogen van Ben Bernanke, voorzitter van de Federal Reserve (FED), is de recessie uit technisch oogpunt voorbij. De kans op een financiele 'meltdown' is verkeken en de economische activiteit is duidelijk weer aan het herstellen. Desalniettemin moet rekening worden gehouden met een langzaam herstel, aldus de centrale bankier tijdens een toespraak voor de leberale denktank Brookings Institution. Met dezelfde woorden sprak Bernanke overigens in augustus tijdens de jaarlijkse retraite in Jackson Hole.

 Lees verder...  Reageer

Stijgende lijn buitenlandse investeringen in China

15 september 2009 - Voor het eerst in elf maanden zijn de buitenlandse investeringen in China gestegen. De investeringen zijn gestegen met 7,5 miljard dollar in augustus, 7 procent meer dan dezelfde periode een jaar geleden. Dit meldde het Chinese ministerie van economische zaken.

 Lees verder...  Reageer

Obama wil Amerikaanse economie hervormen

15 september 2009 - Een jaar geleden viel de Amerikaanse bank Lehman Brothers. Lehman was de vierde grootste investeringsbank van Amerika, maar ging toch failliet. Gister waarschuwde president Obama financiële instellingen om uit deze val een les te trekken. Obama wil het financiële systeem hervormen om een nieuwe crisis te voorkomen.

 Lees verder...  Reageer

Geithner wil kapitaalinjecties VS terugdringen

15 september 2009 - Als reactie op de actuele positieve economische ontwikkelingen zullen enkele investeringen door de Amerikaanse staat in de nationale economie worden teruggebracht. Volgens de minister van Financiën, Timothy Geithner, zijn aanvullende investeringen niet langer nodig, nu de economie er aanzienlijk beter voor staat dan een jaar geleden.

 Lees verder...  Reageer
< vorige 3249 3250 3251 3252 3305 volgende >
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
E-mail marketing in tien stappen (1) 
Leaserijders worden gediscrimineerd op leeftijd en prijs (1) 
Werknemers opener dan wettelijk verplicht over medische gegevens (1) 
Een derde van de Nederlanders niet fysiek actief tijdens werkdag (1) 
Hoe we zelf ons succes saboteren (2) 
Een op de drie Nederlanders moet op eigen kosten naar het werk  (1) 
De voor- en nadelen van de powernap op het werk (6) 
top10
Vijf tips voor de inrichting van de werkplek van de toekomst
Werkgevers worstelen met gespannen arbeidsmarkt
Hoe moet ik omgaan met manipulerende mensen?
Gepland netwerkonderhoud? Zo stelt u iedereen op de hoogte
Vijf culturele uitdagingen op het gebied van digitale transformatie
Directie laat toegevoegde waarde IT-afdeling links liggen
'Bedrijven moeten zich hard maken voor meer vrouwen in datawetenschap'
Arbeidsmigranten van grote economische waarde voor Nederland
Grootste organisaties maken verwachtingen consument niet waar
Salaris bij nieuwe baan voor vrouw belangrijker dan voor man
meer top 10
vacatures
meer vacatures