zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

Failliete banken Amerika kraken vangnet FDIC

29 september 2009 - De Federal Deposit Insurance Corp. (FDIC) heeft als gevolg van het grote aantal failliete banken vrijwel geen reserves meer. Om deze aan te vullen, moeten Amerikaanse banken hun lidmaatschapsgeld voor de komende drie jaar alvast vooruitbetalen. Op deze manier haalt de...

 Lees verder...  Reageer

Bonuslimiet `cosmetische aanpassing`

29 september 2009 - “Vanavond barst de zeepbel van bonussen.” Dat zei de Zweedse premier Frederik Reinfeldt vorige week donderdag na afloop van een informele top van de regeringsleiders van de EU in Brussel. Eerder had president Sarkozy zich ook in krachtige bewoordingen uitgelaten over bankiersbonussen. Sarkozy dreigde dat hij weg zal lopen bij de top in Pittsburgh als er geen strikte regels worden afgesproken voor de beloning van bankiers. Ondanks hun harde taal hebben Reinfeldt en Sarkozy geen absolute grens gesteld aan de hoogte van bonussen. Zowel de EU als de VS willen dat bonussen in proportie zijn met een andere grootheid, zoals het loon, de winst of de kapitaalpositie van de bank. Wat de verhouding inhoudt, wordt in het midden gelaten. Daardoor is Nederland tot nu toe het enige EU-lid dat een duidelijke limiet aan bonussen heeft voorgesteld. Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen, die in plaats van premier Balkenende aanwezig was in Brussel, opperde om bonussen te limiteren tot maximaal een jaarsalaris, een referentie naar de Code Banken van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).

 Lees verder...  Reageer

China wil belang in olievelden Nigeria verwerven

29 september 2009 - China wil via staatsbedrijf Cnooc bijna een zesde van de olievoorraden kopen in Nigeria. De deal zou een waarde hebben van zo'n 30 miljard dollar, zo meldt de Financial Times. China wil belangen opbouwen in 23 van de belangrijkste olievelden in Nigeria. Die belangen vertegenwoordigen samen een productie van 6 miljard vaten.

 Lees verder...  Reageer

Financiele sector voorbereid op nieuwe crisis

29 september 2009 - Uit een door De Nederlansche Bank (DNB) uitgevoerde stresstest is gebleken dat de vijftien grootste banken en verzekeraars van Nederland overleven zonder staatssteun wanneer er een crisis uitbreekt zoals dat in de jaren dertig van de vorige eeuw gebeurde. DNB ging...

 Lees verder...  Reageer

Beurs van Amsterdam neutraal van start

29 september 2009 - De beurs van Amsterdam zal dinsdagmorgen neutraal tot licht hoger van start gaan onder invloed van de koerswinsten op de beurzen van Amerika en Azie. Enig bedrijfsnieuws ontbreekt, op de kapitaalverhoging van het Franse BNP Paribas na en de mededeling van Gerrit Zalm dat Deutsche Bank in de picture blijft als overnamekandidaat.

 Lees verder...  Reageer

De beurs van Amsterdam is vandaag flink hoger gesloten

28 september 2009 - De AEX ging nog weifelend van start maar wist al snel de weg omhoog te vinden. Beleggers waren onder de indruk van al het overnamegeweld en rond lunchtijd bewoog de hoofdindex zich dan ook in het groen. Na een positieve opening van Wallstreet was de weg vrij voor een verdere stijging die uiteindelijk stokte op 311,90 punten, een dagwinst van meer dan 2 procent. De AMX eindigde eveneens in het groen, op 474,01 punten. Later deze week volgen, vooral uit Amerika enkele belangrijke macrocijfers. Uit dit oogpunt is vooral vrijdag van belang, als de Amerikaanse autoriteiten inzicht geven in de ontwikkeling van de werkloosheid.

 Lees verder...  Reageer

Dr. Doom voorspelt de totale ineenstorting mondiale economie

28 september 2009 - Marc Faber oftewel Dr. Doom, voorziet dat als de oorzaken van de crisis, de onbegrensde en ongecontroleerde groei van kredieten, niet worden aangepakt er nog grotere problemen zullen ontstaan. Al eerder, in 1987, voorspelde hij uiterst precies de beurskrach en adviseerde...

 Lees verder...  Reageer

Bedreigde Opel-fabrieken doen het goed

28 september 2009 - De Financial Times meldt dat uit cijfers van General Motors (GM) blijkt dat de Opel-fabrieken in het Vereningd Koninkrijk en Spanje de meest efficiënte fabrieken van GM zijn in Europa. Uit voorlopige herstructureringsplannen van overnemer Magna blijkt dat vooral de fabrieken in Duitsland worden gespaard, wat nadelig is voor werknemers in ondermeer België en Spanje. De Belgische vakbonden en regeringen kwamen samen na berichten over herstructurering van Magna. Magna liet in de herstructureringsplannen weten dat er 10.500 banen moeten verdwijnen in Europa en dat er 4,5 miljard euro aan staatsleningen nodig is voor financiering.

 Lees verder...  Reageer

`kredietverliezen Europese banken kunnnen oplopen tot 400 miljoen euro`

28 september 2009 - Grote Europese banken zouden mogelijk in 2009 en 2010 voor bijna 400 miljard euro moeten afschrijven op kredieten. Dat zijn de resultaten van een nog niet gepubliceerde stresstest van de European Banking Supervisors (CEBS), een comité van Europese financiële toezichthouders. De...

 Lees verder...  Reageer

Damrak vlak van start

28 september 2009 - Het Damrak gaat naar verwachting vandaag vlak van start. De vlakke opening komt nadat de Nikkei aan het einde van de handelsdag op een verlies van bijna 2,5 procent staat. Daarentegen zou de hogere opening van de beurs van Frankfurt op Merkels verkiezingsoverwinning de andere Europese beurzen wat omhoog kunnen trekken. Verder kijken beleggers deze week uit naar aantal Amerikaanse macrocijfers. Vooral de werkgelegenheidscijfers van vrijdag zijn belangrijk.

 Lees verder...  Reageer

G20 spreken bonusregels af

28 september 2009 - De regeringsleiders van de G20 hebben op de top in Pittsburgh dit weekend afspraken gemaakt om bankiersbonussen te beperken en nieuwe kapitaaleisen te stellen aan banken. Daarnaast beloofden de regeringsleiders "een nieuw tijdperk van economische samenwerking" om economische imbalansen aan te pakken. Veranderingen die de G20 in dit kader tot stand willen brengen zijn een afname van de afhankelijkheid van China en Japan van export en een stimulering van de binnenlandse vraag door de twee landen. Daarnaast moeten de VS het begrotingstekort terugdringen en dient de EU structurele hervormingen door te voeren om bedrijfsinvesteringen te stimuleren. De leden van de G20 zouden periodiek moeten samenkomen om beleidsmaatregelen te bespreken en er voor zorgen dat de noodzakelijke aanpassingen worden gedaan. Bindende eisen kunnen echter niet worden gesteld. Verder zal de G20 de G8 vervangen als het belangrijkste economische forum voor staten. Barack Obama zei naar aanleiding van de top dat “de basis vandaag is gelegd voor een nieuwe periode van  duurzame welvaart.”

 Lees verder...  Reageer

AEX sluit op laagste punt

25 september 2009 - De beurs van Amsterdam stond al snel na opening op verlies en bewoog zich daarna zijwaarts voort totdat er een macrobericht uit Amerika kwam. De vraag naar duurzame goederen was onverwacht gedaald, wat ertoe leidde dat de AEX onder de 306 punten uitkwam. Een kleine opleving volgde nadat bleek dat het Amerikaanse consumentenvertrouwen flink was gestegen, maar uiteindelijk kon dit ook niet zorgen voor een slotstand in het groen en zakte de AEX terug tot zijn laagste punt van de dag. De AEX sloot op 305,63 punten, een verlies van 0,94 procent. De AMX deed het licht beter en verloor 0,49 procent op 470,07 punten.

 Lees verder...  Reageer

Afschaffen tophypotheek geen probleem

25 september 2009 - De AFM heeft op 10 september het verstrekken van zogenoemde tophypotheken, dat zijn hypotheken waarbij een hoger hypotheekbedrag wordt verstrekt dan de waarde van het gekochte huis, niet meer toegestaan zullen worden. Op dit moment mag een dergelijke hypotheek nog wel,...

 Lees verder...  Reageer

Amsterdam van start zonder duidelijke richting

25 september 2009 - Beursplein 5 gaat zonder nadrukkelijk richting te kiezen van start. In Amerika en Azie staan de indices vrijwel allemaal op rood en daardoor zal de Nederlandse beleggergeen risico nemen en een pas op de plaats maken. Enkele aandelen zullen vermoedelijk wel van hun plaats komen. ING verkocht zijn belang in een Australisch samenwerkingsverbang en USG People is nadrukkelijk in het nieuws als potentiele overnameprooi van Adecco.

 Lees verder...  Reageer
< vorige 3246 3247 3248 3249 3305 volgende >
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Nederlander heeft liever geen expat als collega (1) 
Werknemers voelen zich te verantwoordelijk om zich ziek te melden  (3) 
Salaris bij nieuwe baan voor vrouw belangrijker dan voor man (1) 
Hoe positioneer ik mijn organisatie in het huidige contentgeweld?  (1) 
Directie laat toegevoegde waarde IT-afdeling links liggen (1) 
De fabel van transformationeel leiderschap ontkracht (1) 
Een smart kantoor laat iedereen fijner, beter en veiliger werken (1) 
top10
Werknemer schaamt zich voor de manier waarop organisatie omgaat met klanten
De fabel van transformationeel leiderschap ontkracht
Salaris bij nieuwe baan voor vrouw belangrijker dan voor man
Nederlander heeft liever geen expat als collega
Vrouwen fors minder benaderd door recruiters dan mannen
Steeds meer lawaai op de werkvloer
Een smart kantoor laat iedereen fijner, beter en veiliger werken
Overheid loopt voorop in persoonlijke ontwikkeling
IT-professional staat open voor een nieuwe baan, maar wordt niet benaderd
IT'er merkt krappe arbeidsmarkt niet in portemonnee
meer top 10