zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
weblog
 

Spreektraining Pieter Frijters nu ook online

Door: Fred Akkerma,   23-02-2016,   00:50 uur
 

De grootste uigever ter wereld, Pearson, stapt uit "online learning". Internet bracht niet dezelfde megagroei, zoals die in e-commerce te zien is geweest. Natuurlijk wordt veel ondersteunende software zoals Blackboard gebruikt, maar de educatie zelf vindt toch hoofdzakelijk face-to-face plaats, zeker als het om managementtrainingen gaat.

Een volledig 'stand-alone', online managementtraining ben ik nog niet tegengekomen (wat niet betekent dat ze niet bestaan, suggesties welkom in de reacties).



Meerdere pogingen
Pieter Frijters, bekend van de Sneltraining Spreken in het openbaar, heeft al jaren het plan en idee om van zijn trainingen een online versie te maken. Hij ondernam meerdere pogingen, maar zonder het gewenste resultaat.

Geslaagd
Nu lijkt hij alsnog geslaagd in zijn missie. In alle stilte heeft de fobie- en spreekgoeroe trainingen online gezet, die zonder noemenswaardige reclame nu al heel goed worden aangeschaft door directeuren, managers en professionals.

Zo is er -natuurlijk- de online versie van Spreken in het openbaar.  Maar via zijn portal Mindtuning.nl biedt Frijters ook trainingen en cursussen aan op het gebied van faalangst, trilangst, vliegangst et cetera.

Modulair
De trainingen worden door Pieter Frijters zelf gepresenteerd. Ze zijn modulair opgebouwd, waardoor ze gemakkelijk over meerdere dagen of zelfs weken gevolgd kunnen worden. Maar wie zijn spreek-probleem of angst heel graag snel wil aanpakken kan zich er in één of twee dagen gemakkelijk door heen werken.

Kosten
De voordelen van zo'n online training liggen voor de hand: je hoeft er niet de deur voor uit, je kunt ze volgen wanneer je maar wilt en niet te vergeten: de kosten. De online training Spreken in het openbaar kost ruim 1.100 euro, de online versie 297,- euro! Nadeel is natuurlijk het gebrek aan interactie met de docent en mede-cursisten.

 
 Doorsturen    Reageer

 
 
 
Over de auteur:
Fred Akkerma is hoofdredacteur van Managersonline.nl. Daarvoor was hij journalist, ondernemer en manager. Nu alle drie.
 

Laatste weblogs

  Hoeveel burn-out fabrieken zijn er nog in ons land?
  Het rationeel discours
  Tegen de haren instrijken
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

 

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
 
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10