Goed om te zien dat daar onderzoek naar verschijnt. Veel bedrijven hoor ik hier om vragen.
En dit onderzoek biedt gelijk helder zicht op 3 belangrijke randvoorwaarden voor succes:
- voldoende resources
- lange termijn focus
- de top uit het bedrijf moet meedoen
Dit artikel onderschrijf ik van harte. Ik heb zelf ook gezien dat vooral een strategisch gedragen Lean aanpak goed werkt. Heb je dat in de top van je organisatie in orde. Dan kun je je ook nog wel wat andere miskleunen veroorloven in een Lean traject. Want dat hoort er nu eenmaal bij. En boek je toch goede resultaten..
Veel succes,
Philip van Londen
'Adventure the Unknown'
Reactie: Als je even niet oplet merk je dat alles om je heen snel kan veranderen. Als organisatie dien je alert te reageren op deze veranderingen om je bestaansrecht te kunnen waarborgen. Helaas merken nog te veel organisaties dat het lastig is om medewerkers mee te krijgen. Vandaar deze film. Reageer als organisatie anders op veranderingen.
Reactie: Bestuurders die niet (mede) eigenaar zijn van het bedrijf waar ze werken, zijn verlamd door de verandering die de crisis teweeg heeft gebracht. Zij zien geen uitweg behalve kosten besparingen, gaan niet voor nieuwe groei en nieuwe markten.
Wat erger is, hun gedrag wordt in de hierarchie gekopieerd. Marketing en sales managers hebben het ook alleen over de crisis. Ga geen nieuwe dingen voorstellen, anders sta je buiten. Don't rock the boat
Reactie: Helaas is hetgeen de adviesbureaus als ''lean'' aanbieden meestal niets meer dan een andere naam voor procesverbetering.
Echt lean is een (klein) onderdeel van een groter excellence systeem dat veel verder gaat dan alleen maar processen stroomlijnen.
Het is inderdaad te vaak korte termijn denken en het rennen achter een hype aan waarvan men de essentie niet begrijpt.
Helaas werkt de genoemde organisatie mee tot het verkeerd gebruik van het begrip lean.
we moeten een nieuwe beweging op gang brengen binnen HRD. Meer extern en naar de business georiënteerd en gebaseerd op HPI x slimme technologie x performance support. Natuurlijk met een sterke social learning component om zo ook de kracht van de massa op de werkvloer te benutten. Daar waar het echte werk voor organisatie gebeurt en de gemeten prestaties plaatsvinden. Daar hoort ook HRD thuis met nieuwe interventies. Het kan!
Reactie: Leuk artikel! Het zou mooi zijn als meer werkgevers met gezondheidsprogramma's zouden beginnen. Zelf heb ik wel gemerkt dat als een werknemer iets gezonds meeneemt naar werk dat de rest dan ook eerder gezond voedsel mee naar werk neemt.
Het zou nog mooier zijn als er meer gezond eten in de kantines zou zijn.
Reactie: Bestuurders kunnen uit hun eigen crisis stappen als ze zich realiseren dat ze niet meer in de industriële tijdperk leven waarin een goed product zichzelf verkoopt, waar sturing op hiërarchische basis werkt en logische denken door bestuurders de inbreng van medewerkers niet nodig is. Als bestuurders zich realiseren dat we in een (ideeën)tijdperk leven waarin het nodig is om een beleving te creëren (mede ingegeven door ideeën die medewerkers én klanten inbrengen), door te toetsen of het klopt wat je ziet en voldoet aan de verwachting. Sturen op resultaat niet werkt als je de houding en gedrag van iedereen niet weet om te zetten naar bevlogenheid.
We leven in een tijdperk waar je als ondernemer fractaal moet ondernemen wil je als organisatie overleven.
Reactie: Ben het roerend en 100% eens met deze stelling. HPI is HRD en vice versa. De business doelstellingen verwezenlijken en hierbij de mensen ondersteunen is de hoofdtaak van management én HR én 'opleiders'.
Dus delen we onze kennis en ervaring en werken samen om het beoogde resultaat te halen.
Reactie: Ik ben Duitse en ik kan een boek schrijven NL is de land waar ik erg last heb met discriminatie. Ik ben 40 jaar en ik was niet aanwezig bij WW2 en ik moet niet alltijd dom aangesproken worden van mensen ik zeg ook geen woord over die appartheid?
Jammer dat in Randstad erg rare mensen wonen.
Ik heb net begonnen in een logistic bedrijf en daar zijn veel mannen en minder vrouwen. Ik en een duitse collega zijn iedere dag beetje geschockt geweest hoe die collegas slecht over de duitse klanten naar een telefoontje gesproken hebben SIEG H*** ect naar 6 maanden ben ik dan weg een super slechte ervaring jammer hoor!Een keer was ik bij een kinderverjaardagsfeestje met veel EU buitenlander dan komt een Nl man en vragt mij hoe heeft die idee gehad met concentratiekamps ? Dat is niet normal zo ik was bij een kinderfeest niet bij een convention !! Ja lieve mensen zo erg is het hier in NL
Reactie: Eindelijk eens iemand die niet met de stroom meezwemt en zegt waar het echt om gaat! De crisis is een verzinsel, eem typisch geval van massa hysterie, waarbij self fullfilling prophecy de boventoon voert.
Bedrijven die niet in de crisis geloven doen het gewoon goed, dat zegt genoeg toch?
Een ondernemer ziet nu de kansen en grijpt ze, over de ruggen van de angstige massa die daardoor inderdaad hun voorspelling zal zien uitkomen.
Reactie: Wat bijzonder dat mensen zo negatief reageren op een ''kledingtip''. Natuurlijk maakt iedereen uit hoe hij/zij er uit ziet, en natuurlijk maakt een krijtstreeppak geen misser goed. Dat je werk in orde moet zijn lijkt me een vereiste. Ik ben het met Desiree eens dat in Zuid Europa de heren in overhemden met lange mouwen en in pak lopen. En nee, het hoeft niet elk half jaar een nieuw pak te zijn, maar wel schoon en netjes. Kijk alleen al eens in een stad als Maastricht hoe leuk,vlot en netjes de mensen daar op straat gekleed zijn en vergelijk dat met het westen of noorden...
Het eerste wat je van een ander ziet is vaak bepalend. Dus kies er inderdaad zelf voor hoe je eruit ziet, en weet dan ook hoe je overkomt. Alleen niet iedereen kan dat zelf en dan doe je er goed aan hulp te zoeken bij een pro. Niets mis mee.
Om op je vragen antwoord te geven:
Nee, never Judge a book by its cover.
En ja, ook op kantoor gaan mijn benen af en toe in de lucht. BOB-overleg heet dat (Benen Op Bureau) en ja, ik zeg ook alles wat ik denk. Dat kan omdat ik het bij mezelf houd en de lading niet bij anderen neerleg. Zuiver communiceren.
''Natuurlijk wordt er naar prestaties gekeken, maar die prestaties vallen eerder op bij iemand die zich visueel goed weet te presenteren, dan iemand die hier geen aandacht voor heeft.'' Als je aandacht bij iemands uiterlijk is, is die niet/onvoldoende bij zijn prestatie. Hoe kun je dan nog op inhoud oordelen? Je had geen beter voorbeeld kunnen geven van subjectief vooroordeel. Immers iemand op voorhand ''een voorsprong'' toekennen zuiver en alleen op basis van uiterlijke kenmerken getuigt m.i. niet van objectiviteit.
''Maar werkt dit dan positief voor jou of zou je door wat veranderingen anderen kunnen beïnvloeden, wat in jouw voordeel werkt?''
Met ''het beïnvloeden door wat veranderingen'' houdt je dit gedrag juist in stand. Daarnaast wil ik niet hoeven beïnvloeden op basis van kleine aanpassingen in mijn uiterlijk vertoon.
Als mijn prestatie op inhoud tekortschiet zal ik daarop terecht worden aangesproken. Ongeacht wat ik aan heb. (Sorry jongens, ik had vandaag m'n dag even niet, maar jullie kunnen me niets verwijten want ik heb m'n krijtstreep aan....)
Aan de andere reacties te lezen ben ik niet de enige die het (voor)oordelen op uiterlijk vertoon ongepast vindt. Maar ja, wij hoeven er ook niet van te eten. Daar ligt wellicht de kern waarom wij er verschillend tegen aan kijken.
Kennelijk heb je een gat in de markt gezien en getuigt het van ondernemerszin die markt te willen bedienen. Daarmee houd je echter wel het vooroordelen op uiterlijke kenmerken in stand, hetgeen terug te vinden zal zijn in gedrag de sociaal-maatschappelijke context. Mijn vraag aan jou is dan ook: Wil je daar werkelijk aan bijdragen? Want dat is, althans in mijn ogen, wat je doet.