zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nieuwe baan: aannemen of weigeren?

23 april 2009 - U hebt uw sollicitatieprocedure succesvol doorlopen en een nieuwe werkgever biedt u een baan aan. Het leek de kans van uw leven, maar nu begint u toch te twijfelen. Moet u het aanbod aannemen of toch maar niet? Monsterboard.nl zet een aantal afwegingen op een rij die u kunnen helpen de knoop door te hakken.

Wat vindt u belangrijk?


Salaris?
Geld alleen maakt niet gelukkig, maar u heeft het wel nodig om te leven. Zet het geboden salaris af tegen uw opleiding, ervaring en wat gebruikelijk is in de branche.
Locatie?
Reistijd gaat ten koste van uw vrije tijd en van dagelijks in de file staan, wordt niemand vrolijk. Houdt hier terdege rekening mee. Is het echter uw droombaan, aarzel dan niet en denk eventueel na over een verhuizing.
Arbeidsvoorwaarden?
Wat zijn de werktijden, mag u thuis werken, krijgt u een auto en/of telefoon van de zaak, heeft u recht op een dertiende maand? Kijk naar wat u echt belangrijk vindt.

Meerdere opties

Heeft u van meerdere werkgevers een aanbod gekregen? Dan kunt u proberen hen tegen elkaar op te laten bieden en zodoende de beste voorwaarden te krijgen. Vertel elk van hen dat het aanbod u zeer interesseert, maar dat u nog niet hebt kunnen kiezen. Zo komt u er snel genoeg achter hoe graag een bedrijf u wil. Wees echter wel voorzichtig hiermee en zorg dat u potentiële werkgevers niet afstoot.

 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Ontslagen? U heeft vier maanden om te ontdekken wat u wilt
 Nieuwe baan, dezelfde slechte gewoontes
 Tien tips om uw eerste baan goed te beginnen
 Vier tips voor het vinden van een nieuwe baan
 
 
reacties
 
R.A.C.  |   | 
23-04-2009
 | 
12:19 uur
4. De mogelijkheid om part-time de baan te kunnen uitvoeren
''40 urige werkweken'' maken tot aan uw pensioengerechtige leeftijd - als ie nog bestaat tegen de tijd dat u zou oud bent - is niet mijn idee van LEVEN en GENIETEN?

5. Werksfeer:
Hoe zijn uw collega's.
U hebt er immers 40 uur in de week contact mee, meer dan met uw relatiepartner!. Vergoed dat mega-salaris de fijne en minder fijne kanten van uw werk-omgeving en collega's?

6. Werkdruk:
Hoeveel werk krijgt u werkelijk voor uw kiezen
Klopt het geschetste plaatje uit de advertentie met de werkelijkheid?

7. Verwachtingen:
Zijn ze allemaal uitgesproken door uw werk-gever?.
Wilt en kunt u ze allemaal waarmaken?

8. Uw leidinggevende:
De mate waarmee u daarmee (wel/niet) door een deur kunt is een ongeziene last die u dagelijkse werkplezier aardig positief, negatief kan beinvloeden en dus ook u gezondheid op den lange duur.
Is dat uw nieuwe baan wel waard?

Besef heel goed dat u maar 1 lichamelijke, geestelijke gezondheid heeft, no spare parts available, geen garantie, geen garage, geen refund aan de kassa.
Wel is er - voor uw ego - genoeg pharmaceutisch vergif te koop om alle gevoelssignalen te laten onderdrukken. Echter rekent uw lichaam keihard af als het gevoelsmatig genoeg is geweest.

Laat uw gezondheid niet opbranden als een lucifer om het corporate vuur brandende te houden. Wanneer u opgebrand bent, gaat men gewoon weer op zoek naar nieuwe lucifers en brandhout

Blijf vooral luisteren naar uw eigen gevoel!
Blijft voelen of uw baan nog wel bij u past. Niet alleen bij een nieuwe baan, maar ook bij uw huidige arbeidsbetrekking.

(Klik hier)
Listen to you heart! (c) Roxette

De Hartstichting komt er vanzelf aan te pas pas als u dit niet op tijd hebt gedaan.

Wacht niet tot het te laat is.. Voel nu!
Wilbert van Beek  |   | 
24-04-2009
 | 
08:40 uur
''Dan kunt u proberen hen tegen elkaar op te laten bieden en.....''
Naar mijn mening geen erg gepaste ''tip'' van onze vrienden van Monsterboard. De arbeidsmarkt is in de achterliggende periode behoorlijk omgeslagen waarbij een te arrogante houding van een werkzoekende direct zal worden afgestraft. Natuurlijk moet eenieder proberen voor hem/haar er de best mogelijke deal uit te halen. Hierbij moet echter rekening gehouden worden met beloning vs. dat wat je kunt leveren als medewerker. Jezelf te duur verkopen zal er immers voor zorgen dat je op de tenen moet lopen en je een grote kans loopt door de mand te vallen.
Ronald Vermeij  |   | 
24-04-2009
 | 
12:07 uur
''Jezelf te duur verkopen zal er immers voor zorgen dat je op de tenen moet lopen en je een grote kans loopt door de mand te vallen.''
U zou het ook kunnen uitleggen als uzelf laten belonen voor wat u echt waard bent voor een bedrijf, zonder dat uzelf op uw tenen gaat lopen.

[Waar blijft het door u verdiende geld?]
Heb u - geachte lezer voor uzelf - wel eens de moeite genomen om het VERSCHIL in netto uurtarrief uit te (laten) rekenen als u
- voor uzelf werkt als ZPP, Freelancer
- voor een werkgever werkt en hetzelfde doet?

Ik heb dat voor mezelf wel gedaan tijdens mijn detacheringstijd in de ict. In mijn ogen zit daar een onevenredig groot uur-tarriefs verschil in wat
- een succesvolle zelfstandige op _kan_ strijken,
- versus wat een werkgever aan mij wil uitbetalen
voor de uitvoering van dezelfde werkzaamheden.

Deze feiten zijn heel wetenswaardig voor uw onderhandelingen om te weten wat u ontvangt van uw eigen werk-gever versus wat de klant betaald aan uw werkgever voor het leveren van uw diensten!

[Word bewust waar het door u verdiende geld blijft]
- Het feit dat deze maatschappij wil afdwingen (door de manier van regering en scholing) dat iedereen standaard voor een baas gaat werken i.p.v. voor zijn, haar eigen belangen.... daar loopt bijna iedereen nog onbewust aan voorbij.

- Het feit dat deze maatschappij bewust niet werkt aan ontplooiing, eigenwaarde en zelfvertrouwen van het individu is er mede debet aan dat vele mensen zich laten (zwaar) onder laten betalen voor hun geleverde talenten in loondienst.

- U kunt niet eeuwig vast blijven houden aan de bescheidenheid waarmee uw opvoeding en scholing doorkweekt was.

[Hoe kan het anders?]
Wanneer u dit zichzelf BEWUST word, kunt u het geheel omdraaien. U werkt voor uw eigen belangen, U ontvangt wat U denkt dat u waard bent, wat de markt ervoor wil geven, U schept uw eigen werkzaamheden, U maakt uw eigen producten. Dan hoeft u zich ook geen extra zorgen te maken dat u door andermans mand valt :-)

Of u kunt bij uw (salaris) onderhandelingen gewoon recht op de man af vragen waarom het verschil zo groot is tussen wat een klant van uw werkgever voor uw diensten betaald wat u van uw werkgever ontvangt?

Leer voor uzelf opkomen. U bent het waard.
U bent al goed genoeg zoals u nu bent.

Succes met de onderhandelingen!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10