zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Development fors groeiende IT-discipline voor zowel professional als organisatie

27 maart 2018 - Development is een fors groeiende IT-discipline, zowel op het gebied van vraag als aanbod. Met name de vraag naar software en web developers is het afgelopen jaar fors gestegen. Ook het aanbod van web developers groeide met 203 procent.

Dit blijkt uit de jaarcijfers van Computer Futures, die zij deelt in het trendrapport ‘Gouden tijden voor IT-specialisten’. In vergelijking met 2016 matchte de organisatie in 2017 ruim de helft meer developers.



Opkomst business analisten en IT-managers
Naast software en web developers is er een sterk groeiende vraag naar IT-managers, business analisten en applicatiespecialisten. Deze top vijf kent veel overlap met de snelst opkomende IT-disciplines qua aanbod. De disciplines business analisten en IT-managers groeiden respectievelijk met 156 procent en 133 procent. Het aantal system administrators nam echter het snelst toe (286 procent).
Albert van Reenen, Managing Director bij Computer Futures: "Organisaties willen steeds meer uit hun online portal halen. Innovatie is een vereiste. Door middel van nieuwe applicaties, gaming-aspecten op de website of gepersonaliseerde pagina’s willen bedrijven zich onderscheiden. Mede hierdoor groeit de vraag naar developers en applicatiespecialisten. Ook zien we in de praktijk dat organisaties vaker het beheer van hun portal in eigen hand houden, zodat zij controle en overzicht behouden. Op deze manier zijn lijnen met IT het kortst en kan er snel worden geschakeld. De IT-afdeling groeit. Wel wordt er met betrekking tot uitvoerende rollen in IT vaker op projectbasis gewerkt. Het toenemende aantal IT-projecten verklaart de groeiende vraag naar IT-managers op projectbasis. Ook specialisten worden geregeld buiten de deur gezocht."

Trendrapport: Gouden tijden voor IT-specialisten
In het rapport ‘Gouden tijden voor IT-specialisten’ geeft Computer Futures informatie over de huidige IT-markt. Het biedt onder andere inzicht in de relevantie van verschillende IT-disciplines, de groei van IT in verticale markten en de man-vrouw balans in de IT-sector. Download het rapport hier.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Data Science: bestaande discipline in nieuw jasje
 Developer: Nederland wereldleider in Data Science
 Developer ambieert baan als Data Scientist
 Met deze sollicitatievragen beoordeelt u een developer écht goed
 
 
reacties
 
TimeTick Urenregistratie  |   | 
27-03-2018
 | 
11:26 uur
Het aanbod web developers is dus met 203 procent gestegen. Toch merken we er niets van. Blijkbaar is het aanbod alsnog minder snel gestegen dan de vraag. :-)

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10