zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

De Week van de Belegger: belegt u al?

13 november 2017 - Deze week, van 10 tot en met 17 november is het de Week van de Belegger. Tijdens deze week worden in het hele land activiteiten, programma’s en bijeenkomsten georganiseerd voor mensen die geïnteresseerd zijn in beleggen. 

"Nederlanders zijn steeds meer bezig met geld en manieren om dat geld te laten groeien," vertellen Jeroen Roskam en Aart Hatzmann, fondsmanagers van de Gemaksbeleggen fondsen van Centraal Beheer. "We moeten steeds meer zelf regelen voor onze financiële toekomst. De AOW-leeftijd gaat omhoog, kinderen krijgen geen studiebeurs meer. En de hypotheekrente aftrek wordt verder afgebouwd. Zeker nu de spaarrente zo laag is, kan beleggen interessant zijn. Beleggen levert op de langere termijn vaak meer op dan sparen. Let wel op dat beleggen ook risico’s en kosten met zich meebrengt. Uw geld kan minder waard worden."



Veel mensen beginnen relatief laat met beleggen
Meer dan 80 procent  van de beleggers is ouder dan 40 jaar, zo blijkt uit klantgegevens van Centraal Beheer. 60 procent is zelfs ouder dan 50 jaar. Dat is jammer, vinden Roskam en Hatzmann, want beleggen kan juist op de langere termijn aantrekkelijk zijn. "Jong beginnen is een goed idee, zeker als u belegt voor een doel ver in de toekomst. Bijvoorbeeld voor uw pensioen."

Als u jong begint, heeft u nog lang om geld opzij te zetten
"Wanneer u de tijd heeft, kunt u iets meer risico nemen," vertellen Roskam en Hatzmann. "Daardoor heeft u een grotere kans op een hoger rendement. Stel, het gaat even iets minder met uw beleggingen. Dan heeft u de tijd om te wachten tot de koersen weer stijgen. Bovendien kunt u met beleggen niet  alleen rendement op uw inleg behalen, maar ook op het eerder behaalde rendement. Hoe eerder u begint met beleggen, hoe groter dit voordeel wordt. Over een periode van bijvoorbeeld 30 jaar kunt u zo al met een kleine periodieke inleg een mooi bedrag opbouwen."

Rekenvoorbeeld:
  Inleg per maand Aantal jaar Totale inleg Eindbedrag tegen 4% rendement Mogelijke opbrengst 50 euro 10 6.000 euro 7.340 euro 1.340 euro 50 euro 30 18.000 euro 34.598 euro 16.598 euro Voor deze berekening is een voorbeeldrendement van 4 procent gebruikt. Het werkelijke rendement is afhankelijk van welke beleggingen u kiest. En de daarbij horende kosten. Uw rendement kan hoger of lager zijn dan het voorbeeld.

Gaat u ook naar de Week van de Belegger?
Een mooi moment om even stil te staan bij uw mogelijkheden. De week wordt op 17 november afgesloten met de BeleggersFair in de Beurs van Berlage in Amsterdam.
 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Drie categorieën die bij stijgende rentes interessant zijn voor obligatiebeleggers
 Belegger verkiest advies van Annemarie van Gaal boven dat van Warren Buffett
 Beleggers focussen op Amerikaanse zorg
 Drie misverstanden over beleggen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10