zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Oost-Europese developers komen naar Nederland voor persoonlijke ontwikkeling

28 juli 2016 - Voor Oost-Europese developers is persoonlijke ontwikkeling de belangrijkste reden om in Nederland aan de slag te gaan. Dit geeft een derde van de 260 Oost-Europese developers aan in het onderzoek van Huxley IT. Opvallend genoeg blijkt de inhoud van het werk slechts voor een klein deel van de developers doorslaggevend te zijn (negen procent). 

Uit het onderzoek blijkt verder dat naast persoonlijke ontwikkeling, de kwaliteit van leven (28 procent) en salaris (zestien procent) belangrijke factoren zijn om naar Nederland te komen. Van de Oost-Europese developers die geïnteresseerd zijn om in Nederland te werken, zegt zestien procent dit te willen doen voor een tijdelijke functie. Het overige deel heeft vooraf geen besluit genomen of zij tijdelijk of voor een langere periode naar Nederland komt.



Aanwinst
De Oost-Europese developers komen niet naar Nederland met lege handen. Om verschillende redenen kunnen de developers een aanwinst zijn voor Nederlandse ICT-teams. Het grootste deel (43 procent) geeft aan Nederlandse teams te kunnen verrijken met hun ervaring in het vak. Verder zegt 29 procent een toevoeging te zijn door hun vaardigheden en dertien procent denkt diversiteit te bieden aan Nederlandse ICT-teams.

Ongekend populair
"Een baan in Nederland is ongekend populair onder Oost-Europese developers," aldus Joël Bennett, manager IT-divisie bij Huxley IT. "Nagenoeg alle developers die deelnamen aan het onderzoek stonden positief tegenover een nieuwe uitdaging in Nederland. Ook de Oost-Europese developers uit de databases van andere wereldwijde Huxley IT-vestigingen. In Nederland wordt al jaren veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling bij werknemers. Het is goed dat dit niet onopgemerkt blijft en dat dit de voornaamste reden is voor Oost-Europese developers om hier een baan te accepteren. Vanwege het tekort aan developers in ons land is het belangrijk dat de Nederlandse arbeidsmarkt een aanzuigende werking heeft voor potentieel buiten de lansgrenzen."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Belang studie developers verdwijnt naar achtergrond
 Hoe cognitieve API’s IT developers de supersterren van de nieuwe economie maken
 Oost-Europese developers verhogen werkethos in Nederlands scrumteam
 Developers getriggerd door projecteigenschappen in vacature
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10