zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Tarieven financiële professionals gedaald in 2030

1 juli 2016 - Meer dan de helft (57 procent) van de Nederlandse financiële professionals verwacht de komende jaren een daling van het uurtarief als gevolg van de toenemende implementatie van cloud-software. Bovendien verwacht 61 procent dat de bank in 2030 volledig een IT-bedrijf is geworden.

Zo blijk uit het kwalitatieve onderzoek dat Hays in april uitvoerde naar de baan van de toekomst. Hierbij werd dit jaar ingezoomd op de financiële sector. Financiële professionals werd gevraagd in welke mate zij denken voorbereid te zijn op technologische ontwikkelingen, wat de invloed van deze ontwikkelingen is op hun werk en hoe zij verwachten dat hun sector er in 2030 uitziet.



Middenkader meest pessimistisch
Professionals uit het middenkader zijn het meest pessimistisch ingesteld; van hen verwacht 61 procent dat hun uurtarieven dalen, tegenover 53 procent van de professionals in hogere posities. "Door het toenemende aanbod van cloud-software neemt de vraag naar deskundig financieel advies af. Waar klanten nu voornamelijk via persoonlijke contact met hun financieel adviseur inzicht krijgen in hun financiële situatie, zal dit in de toekomst veelal gebeuren via de cloud. Kennis van procedures en regels wordt minder relevant. Dit zit verwerkt in bijvoorbeeld een app waar zowel klant als professional soepel en snel doorheen wordt geleid. Consumenten en bedrijven regelen hierdoor zelfstandiger en goedkoper hun bankzaken," aldus Diederick Kavelaars, manager Finance & Banking bij Hays Nederland.

Over het onderzoek Baan van de Toekomst
Om inzicht te krijgen in de toekomst van de financiële sector en om een goed beeld te krijgen van de ‘baan van de toekomst’ in die sector, voerde Hays een omvangrijk onderzoek uit onder bijna 400 professionals werkzaam in de financiële sector. Zij werden onder andere ondervraagd over de mate waarin zij denken voorbereid te zijn op technologische ontwikkelingen, wat de invloed van Artificial Intelligence en big data is op hun werk en hoe zij verwachten dat financiële instellingen opereren over zo’n vijftien jaar. Het ‘Baan van de Toekomst’ onderzoek is een jaarlijks terugkerend onderzoek. Vorig jaar voerde Hays het onderzoek uit in de sectoren IT, Engineering & Technologie en Olie & Gas.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 De financiële afdeling van de toekomst
 Betere afstemming CFO en CIO essentieel voor succesvolle financiële transformatie
 Financiële markten komen weer op adem
 Inzet interim-manager op de financiële afdeling blijft populair
 
 
reacties
 
peter zzp-boekhouder  |   | 
3-07-2016
 | 
20:44 uur
De financiële sector op vlak van accountancy en boekhouding was er van oudsher één van weinig innovatie. De laatste tien jaar is daar veel schot ingekomen. Online boekhouden, oplossingen in de cloud, het inlezen van bankafschriften, de sector is flink in beweging. Het klopt dat er voor het middenkader, zoals zij nu functioneren, minder plek zal zijn in de toekomst. Door verdere automatisering vervallen typegeiten/inboekers. Wel zijn er ongelooflijke mogelijkheden om in te spelen op de behoeften van de markt in de vorm van advies, strategisch denken/planning en anticiperen. Hier dienen de dertigers van 2016 nu al op in te spelen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10