zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Top tien favoriete investeringslanden

30 juli 2015 - De Verenigde Staten blijven de meest populaire bestemming voor buitenlandse investeringen. Dat blijkt uit een onderzoek van consultant A.T. Kearney. Express.be vat samen.

De onderzoekers concluderen dat de ontwikkelde markten nog altijd het grootste pakket investeringen blijven aantrekken. Dit geeft volgens A.T. Kearney aan dat investeerders vooral naar veilige markten op zoek gaan. Tevens wordt echter opgemerkt dat de investeringen nog altijd onder het niveau blijven dat voor het uitbreken van de financiële crisis werd opgetekend.



Ranglijst
De Verenigde Staten voeren voor het derde opeenvolgende jaar de ranglijst aan. Meer dan 40 procent van de ondervraagde bedrijven zegt optimistischer te zijn over de Amerikaanse economie dan één jaar geleden.
Ook voor het derde jaar op rij staat China op de tweede plaats. De meeste executives geven aan dat hun onderneming zijn investeringen in China zal opvoeren indien het land tekenen van een succesvolle transitie naar de consumptie-gedragen economie laat blijken.
De derde plaats wordt ingenomen door Groot-Brittannië, dat daarmee de hoogste positie in dertien jaar tijd bereikt en vorig jaar de meest populaire investeringsbestemming in Europa was.

Europees record
Op de vierde plaats volgt Canada, dat met zijn gunstige fiscale stelsels en handelsovereenkomst een populaire bestemming vormt voor buitenlandse investeringen. De top vijf wordt afgerond door Duitsland, dat tijdens de crisis in de eurozone bewijzen van stabiliteit heeft kunnen uitstralen. Brazilië is op de zesde plaats de enige vertegenwoordiger van Zuid-Amerika in de top tien.
Met een zevende plaats keert Japan voor de eerste keer in drie jaar terug in de top tien, nadat het land vorig jaar tot negentiende plaats was weggezakt en ook twee jaar geleden slechts op een dertiende plaats stond.
Frankrijk eindigt op een achtste plaats en stijgt daarmee twee posities, dankzij een verbetering van het nationale investeringsklimaat. De top tien wordt afgerond door Mexico en Australië.
Nederland is terug te vinden op een dertiende plaats, nadat het land vorig jaar als tweeëntwintigste was geëindigd. Met vijftien landen in de top 25 registreert Europa een absoluut record.


Bron: Express.be
 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Record aantal nieuwe banen door buitenlandse investeringen in Nederland
 Nederland blijft veilige investeringshaven
 Verenigde Staten passeren China op de Index voor directe buitenlandse investeringen
 Aantal buitenlandse investeringen in Nederland blijft op koers
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10