zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vakmanschap zp’er cruciaal voor succes organisatie

7 juli 2015 - De belangrijkste reden voor organisaties om zp’ers in te huren, is voor een meerderheid (71 procent) het invullen van ontbrekend vakmanschap.

Zelfstandige professionals delen die overtuiging en zijn daarbij van mening dat opleiding en doorontwikkeling essentieel voor hun succes zijn. Dat blijkt uit onderzoek van FastFlex in samenwerking met ABN AMRO onder meer dan 1.500 Nederlandse zp’ers. 88 procent van de ondervraagden vindt dat hij/zij zich moet blijven specialiseren om de stempel ‘vakman’ te kunnen behouden en 66 procent denkt dat hij/zij zich beter kan specialiseren dan verbreden.


 
Goed opdrachtgeverschap ontbreekt
Uit het onderzoek blijkt ook dat een grote meerderheid (77 procent) van de zelfstandigen zich ‘extern’ voelt binnen de organisatie waar zij werkzaam zijn. Zp’ers zijn zich bewust van hun flexibele rol binnen de organisatie, maar dit hoge percentage geeft aan dat zelfstandigen zich vaak niet helemaal thuis voelen bij het bedrijf waar zij hun project uitvoeren. Inhurende organisaties faciliteren hun externe professionals ook onvoldoende als het aan de zp’ers ligt: slechts 35 procent is van mening dat hij/zij voldoende gefaciliteerd wordt door de opdrachtgever.
Niels Huismans, Business Developer bij FastFlex: "Een goed ontwikkelde flexibele schil wordt aankomende jaren een belangrijk thema voor het bedrijfsleven. Zp’ers winnen aan aanzien en hun vakmanschap is nodig om organisaties flexibel te houden en kenniskloven in te vullen. Organisaties hebben nog genoeg te leren op het gebied van sourcing, kennisborging en het op een juiste manier faciliteren van professionals binnen de flexibele schil. Hoewel zp’ers externe werknemers zijn, willen zij zich wel betrokken voelen bij de organisatie. Behandel hen daarom nagenoeg hetzelfde als vaste medewerkers. Denk daarbij aan bijvoorbeeld het interne trainingsprogramma en deelname aan bedrijfsuitjes."
 
Whitepaper
Naar aanleiding van het onderzoek publiceerde FastFlex in samenwerking met ABN AMRO het whitepaper: The war for talent is over – and talent won’.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Flexibele inhuur van personeel blijft onverminderd populair in 2015
 Organisaties vrezen kennislek bij vertrek zp’ers
 Zzp'er niet van plan in vaste dienst te gaan
 Inefficiënte inhuur flexibel personeel kost miljarden
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10