zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Topman ING krijgt 28 procent salarisverhoging

23 maart 2015 - Als het aan de raad van commissarissen ligt stijgt het vaste salaris van ING-topman Hamers van 1,27 miljoen euro afgelopen jaar, naar 1,63 miljoen euro in 2015. Dat staat in het jaarverslag van de bank, zo meldt onder andere Z24.

 


 
Het beloningscomité wijst er in een toelichting op dat de vaste salarissen van de raad van bestuur niet zijn verhoogd sinds ING in 2009 voor de tweede keer een beroep moest doen op hulp van de overheid. Vanwege die steun mocht de bank geen bonussen betalen, ook niet bij goede prestaties.
Nu ING alle staatssteun heeft terugbetaald, mag de bank wel weer bonussen uitkeren. Hamers maakt voor het eerst sinds zijn aantreden in 2013 kans op een variabele beloning. Die kan, afhankelijk van zijn prestaties, oplopen tot een vijfde van het basissalaris.

Magere jaren voorbij
Ook voor medebestuurders Patrick Flynn en Wilfried Nagel zijn de ‘magere jaren’ voorbij. Zij kregen afgelopen jaar nog 772.000 euro aan vast salaris, dat gaat dit jaar omhoog naar 1,18 miljoen euro. Ook zij kunnen tot twintig procent extra verdienen bij goed presteren.
Topman Lard Friese van de vorig jaar verzelfstandigde verzekeraar NN (Nationale-Nederlanden) ontvangt ook 1,18 miljoen euro. Dat is een stijging met bijna 39 procent. Een vijfde van het vaste salaris wordt in aandelen NN uitbetaald. Ook Friese kan een variabele beloning opstrijken van maximaal twintig procent.


Bron: Z24
 
 Doorsturen   6 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Schiphol-topman incasseert ruim negen ton
 Topman gaat voor 300. 000 dollar uit eten
 Zeventien procent van de banken vordert bonus topmanagers terug
 Frankrijk wil 'maximumsalaris' voor topmanagers
 
 
reacties
 
Alexander  |   | 
23-03-2015
 | 
13:39 uur
Ongelofelijk!! Waarom zo veel??
Ine Wuijts  |   | 
24-03-2015
 | 
16:03 uur
Hoe schofterig moet je zijn om topman bij ING te kunnen zijn!!!!!!!!! Ongelooflijk wat een zakkenvuller en voor ons kan er geen fatsoenlijke rente af. Nee, wij moeten voor steeds meer ''diensten'' betalen.
Alexander  |   | 
24-03-2015
 | 
20:13 uur
Want salarisverhoging kan ik in komen, maar waarom krijgt de werkvloer er altijd maar tot 3% bij en krijgt de top er tot 48% bij!! Waar gaat dat over?
Ik vind dan doe je er ook gewoon 3 of 4% bij. Dat kan ik nog enigszins redelijk vinden. Dit slaat echt alles!
SJ Bier  |   | 
26-03-2015
 | 
07:59 uur
Ja, het ''nu even niet'' van salarisverhogingen kennen we uit de crisis van 2008. Niet eerder gehoord dat dit achteraf en terugwerkend gerepareerd wordt, zo lijkt het nu wel uitgelegd te worden. Verwacht dan natuurlijk wel dat dit ook voor het personeel gaat gelden.
Gelukkig was Hamers in 2008 ook al ING-topman, dus hij heeft gedeeld in de moeilijke tijden en er valt dan ook wat te compenseren...

Ik ben niet zo van het opheffen van rekeningen op basis van nieuwsberichten, maar ondertussen twijfel ik toch.
Koen Maas  |   | 
7-05-2015
 | 
20:47 uur
De arrogante zelfingenomen uitstraling, waarin hij totaal overtuigt van zijn gelijk dit commniceert.
Totaal los van de maatschappij en daarin levende sentimenten.
Gebrainwasht door de drogredenatie dat de internationale markt hierom vraagt. Geloof me geen enkele Europese bank zit te wachten op deze kerel.
Zeljko Sokic  |   | 
29-06-2015
 | 
12:00 uur
CEO van een bank zoals ING is geen ondernemer maar een ambtenaar. Hij draagt geen enkele ondernemersrisico. Als het goed gaat dan krijgt hij een bonus als het slecht gaat dan krijgt hij, heel soms, geen salarisverhoging. Banken zijn ook geen moeilijk te sturen organisaties. Zelf mogen zij geld lenen tegen een rente van bijna 0 % en zij lenen het vervolgens uit aan echte ondernemers tegen woekerrente en met veel zekerheidstellingen. En als het echt mis gaat dan springt de overheid met de belastinggeld erbij. Kind kan de was doen. Een CEO van een bank zou niet meer mogen verdienen dan twee maal modaal.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10