zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

IT-organisaties niet in staat te voldoen aan de groeiende vraag naar applicaties

21 november 2014 - Bijna driekwart (71 procent) van de IT-organisaties heeft niet voldoende middelen ter beschikking om het hoofd te bieden aan de groeiende business vraag naar maatwerk applicaties. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Mendix in Noord-Amerika en Europa onder 470 IT- en business professionals.

Dit onderzoek toont tevens aan dat deze ‘application delivery gap’ groter zal worden. Organisaties gaan namelijk steeds meer concurreren op basis van applicaties en IT worstelt om dit bij te houden, gebruikmakend van ouderwetse methoden.


 
Meerdere factoren
Uit het onderzoek blijkt dat er meerdere factoren zijn die bijdragen aan de ‘application delivery gap’. Het toont aan dat de behoefte aan mobiele en klantinteractie applicaties de aanjager is voor de groeiende vraag naar maatwerk business applicaties. Omdat IT-teams geen toereikende mogelijkheden hebben om hier aan te voldoen, loopt de gewenste output achter, laat de performance te wensen over en groeien de achterstanden in ontwikkeling.
 "Ondanks dat er genoeg aansprekende voorbeelden zijn als bewijs van het bestaan van deze ‘application delivery gap’ is dit het eerste onderzoek naar de urgentie van het probleem en de obstakels die organisaties tegenkomen op weg naar de oplossing ervan,"aldus Derek Roos, CEO en medeoprichter van Mendix. "De resultaten tonen aan dat organisaties dringend nieuwe applicaties nodig hebben om te innoveren en concurreren binnen de huidige marktbewegingen. Ze missen belangrijke kansen omdat IT het gevraagde tempo niet kan bijhouden."
 
Opkomende vraag maatwerk business applicaties
Het onderzoek onthult de groeiende vraag naar maatwerk business applicaties, vooral naar klantinteractie en mobiele applicaties. Dit wordt door respectievelijk 69 procent en 75 procent van de respondenten aangegeven. Van degenen die mobiel op de agenda hebben staan, geeft 68 procent aan dat er behoefte is aan multi-device, multi-channel applicaties in plaats van standalone smartphone of tablet applicaties.
 
Nederland blijft achter
Echter, de toenemende vraag alleen is nog maar het begin van de gap. Naast de behoefte aan meer applicaties blijkt ook dat de business kortere doorlooptijden verwacht, meer en vaker veranderingsverzoeken indient, én haar betrokkenheid in applicatie ontwikkelprojecten wil vergroten. Nederland heeft moeite om deze ontwikkelingen bij te benen en scoort op het gebied van time to market van nieuwe applicaties en veranderverzoeken beduidend lager dan Noord-Amerika en Europa. Uit het onderzoek blijkt dat in Nederland bij 30 procent van de organisaties de doorlooptijd voor de ontwikkeling van nieuwe applicaties jaren in beslag neemt. Binnen de andere landen is dit gemiddeld slechts bij 21 procent van de organisaties het geval. Ook het verwerken van veranderingsverzoeken vergt veel tijd. De Nederlandse respondenten geven aan dat dit in 54 procent van de gevallen kwartalen of zelfs jaren duurt. Bij de overige landen ligt dat percentage lager met gemiddeld 36 procent.

Gratis online assesment voor inzicht in delivery gap
Mendix heeft een online assessment ontwikkeld waarmee organisaties hun eigen ‘delivery gap’ in kaart kunnen brengen en deze real time af kunnen zetten tegen vergelijkbare organisaties. Deze benchmark-app is gratis beschikbaar.
Het volledige onderzoeksrapport ‘The App Delivery Chasm’ is hier te downloaden.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Achterstand in mobiele applicaties remt omzet bedrijven
 Zes trends in applicatieontwikkeling
 Meeste test-geld gaat naar nieuwe applicaties
 Ondernemingen in de Benelux vinden het lastig om nieuwe applicaties te bouwen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10