zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

De zes beste redenen voor videosamenwerking

20 november 2014 - Van het verbeteren van patiëntenzorg tot en met het versterken van de dienstverlening: Polycom, Inc presenteert de zes beste redenen voor videosamenwerking in de gezondheidszorg.

Videosamenwerking is vandaag de dag een van de meest effectieve zakelijke communicatiemiddelen – ook in de zorgsector. Samenwerkingstechnologieën helpen grote en kleine zorgorganisaties bij het samenbrengen van patiënten met de voor hen best mogelijke zorg, onafhankelijk van plaats en tijd. Het gevolg: betere resultaten, verhoogde productiviteit, kostenbesparing en – het allerbelangrijkst – beter gecoördineerde en effectievere zorg.


 
1. Verlies geen tijd meer
Tijd is een van de grootste risicofactoren in de gezondheidszorg. Voor slachtoffers van een hartaanval kan toegang tot een expert en een behandeling binnen de eerste drie uur het verschil betekenen tussen een gezond leven of permanente schade en veel herstelactiviteiten. Video verbindt de specialisten op afstand met clinici, waardoor er tijdens transport geen kostbare  tijd verloren gaat.
 
2. Geef meer patiënten toegang tot (gespecialiseerde) gezondheidszorg
Een patiënt heeft soms meer nodig dan wat er lokaal beschikbaar is. Met een mobiele videoapplicatie op smartphone of tablet – of zelfs gewoon thuis via pc – hoeven patiënten niet langer grote afstanden af te leggen voor advies van de beste specialisten. Dankzij video spreken ze ‘face-to-face’ en realtime met een expert – vanaf vrijwel elke plek.
 
3. Verbeter de productiviteit
Er zijn maar weinig sectoren die zoveel onderzoek en informatie bieden als de gezondheidszorg. Betrokkenen willen dit tot zich kunnen nemen en ernaar kunnen handelen. Door via videosamenwerking de afstandsdrempels weg te nemen, is medisch personeel op de hoogte van best practices, en nieuwe en innovatieve behandelingen, en werken ze samen aan het oplossen van de grootste zorguitdagingen, bijvoorbeeld de ouderenzorg. Van effectiever werken tot en met het sneller betrekken van mensen: videosamenwerking biedt een platform om de productiviteit bij zorginstellingen flink te verbeteren – overal ter wereld.

4. Verminder tweede-ziekenhuisopnames en versnel herstel
Video helpt zorgfaciliteiten meer en meer bij het terugbrengen van tweede-ziekenhuisopnames van patiënten – een essentieel onderdeel van de zorgnorm van tegenwoordig. Video speelt een belangrijke rol voor verpleegkundigen om herstelinformatie adequaat door te geven en patiënten te monitoren om te controleren of ze zich houden aan zorginstructies. Dankzij regelmatige interactie met de patiënt buiten de ziekenhuismuren kunnen dokters en verpleegkundigen het herstel beter volgen en vaststellen waar er problemen kunnen ontstaan.

5. Bied hulp bij genezing
Zorg aanbieden aan hulpbehoevenden in landelijke en afgelegen gebieden is een grote uitdaging. Video helpt zorginstellingen om medisch specialisten in stedelijke of regionale ziekenhuizen in verbinding te brengen met deze gebieden.
 
6. Bespaar kosten daar waar het telt

Zorgfaciliteiten zoeken voortdurend naar budgetefficiënte manieren om zowel operationele werkzaamheden als patiëntenzorg te verbeteren. Videosamenwerkingsoplossingen ondersteunen regionalisatie van gespecialiseerde zorgmedewerkers, zoals virtuele projectmanagers die projecten kunnen verdelen voor meer efficiëntie. Betere samenwerking tussen publieke zorgafdelingen zorgt voor besparingen van honderdduizenden tot miljoenen euro’s, die zijn in te zetten voor nieuwe programma’s, projecten of technologieën.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 HR-professional: video-conferencing in 2016 favoriete communicatiemiddel
 Online video maakt opmars in conversie en klantenbinding
 Vijf tips om teams op afstand aan te sturen
 Gebruik videoconferencing op pc en mobiele apparaten neemt toe
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10