zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Duitse taal wint aan populariteit onder Nederlandse werknemers

15 februari 2013 - Steeds meer werkende Nederlanders volgen een opleiding of cursus om de Duitse taal onder de knie te krijgen. Dat blijkt uit onderzoek van Springest.nl. Cursussen Duits zijn te vinden op de vijfde, achtste én dertiende plek op de ranglijst met populaire cursussen in 2012. Creatieve cursussen, zoals schilderen en tekenen, waren juist veel minder in trek dan het jaar ervoor.

Met name opleidingen die gerelateerd zijn aan online marketing en software winnen aan populariteit. Zo meldden zich in 2012 bij Springest zeven keer meer geïnteresseerden voor een cursus Prezi, een online tool voor het geven van presentaties, dan het jaar daarvoor. Affiliate marketing was de snelste stijger, met weinig geïnteresseerden in 2011 en 27 keer zoveel interesse in 2012. Portfoliomanagement en ECDL, het internationale computervaardigheidsbewijs, staan op een derde en vierde plek als populaire cursussen. Daarmee lijkt financieel rendement een belangrijke drijfveer te zijn bij de keuze van een cursus.



Geld belangrijke drijfveer
Ruben Timmerman, oprichter van Springest: "De trend is duidelijk zichtbaar: mensen zoeken naar cursussen en opleidingen met rendement. Er valt geld te verdienen met affilliate marketing en je kunt klanten binnenhalen met een Prezi-presentatie of een goed portfolio. U werkt aan uw cv door een cursus ECDL of Duits te volgen of de nieuwste software te leren kennen. Aan de andere kant zien we dat opleidingen met een minder concrete uitkomst, zoals creatieve opleidingen, minder in trek zijn. We denken dat dit een gevolg is van het economische klimaat, waarbij mensen toch bewuster keuzes maken, ook op het gebied van opleidingen en cursussen."

 
 Doorsturen   6 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vraag naar in-company groter dan opleidingen met open inschrijving
 Een derde Nederlandse werknemers krijgt beloofde opleiding niet
 Werknemer ziet interne opleiding als belangrijkste ontwikkelfaciliteit
 Werknemer investeert graag in werkgerelateerde opleiding
 
 
reacties
 
Gaardenier  |   | 
19-02-2013
 | 
10:40 uur
Het wordt tijd dat Hollanders eens met hun voeten op de grond komen. Nadat Guillaume d'Orange begonnen was met het Fransaanbidden, hebben ze dit tot vandaag blijven met karrevrachten invoeren. Dat gaat zover dat de meesten niet meer weten dat er voor de meeste Franse leenwoorden, degelijk Nederlands bestaat.
Wat betreft het belang van het Duits:
-Het is de meest gesproken taal in Europa
-De Europese economie wordt recht gehouden door de Duitsers.
-Duitsland is de grootste afnemer van Nederlandse uitvoer.
Beste groeten, en wij drinken hier nog steeds liever vruchtensap dan Gu de Rans.
En we gebruiken ook liever een regenscherm dan een paraplu.
Claudia Calberson  |   | 
19-02-2013
 | 
14:16 uur
Eindelijk! Bovendien nog een mooie taal ook!

En zeer belangrijk voor handel en economie.
Gaardenier  |   | 
19-02-2013
 | 
15:01 uur
Ergens wel te begrijpen, als je weet dat het zogenaamde genootschap Onze Taal, sinds 1931 probeert ''Germanismen'' te weren, en zoveel mogelijk Franse leenwoorden in de plaats te stellen. Zeg maar dat tot vandaag alle regeringen en zogezegde taalverenigingen zich samen hebben ingespannen om onze Germaanse oorsprong en eigenheid naar de verdoemenis te helpen.
Momenteel is de invoer van Engels zijn achterstand aan het inhalen maar de gemiddelde Nederlander kent alleen nog Nederfrengels - Franglais.
De Duitse taal is inderdaad zeer mooi en willen of niet, al is het om den brode, men zal ze terug moeten leren.
Zakendoen met Duitsers betekent Duits zoveel mogelijk gebruiken, of jezelf naar de achtergrond verwijzen.
Eerlijk gezegd is de kennis van het Duits, in Vlaanderen ook niet je dat. Dezelfde ziekte in hetzelfde bedje, zij het minder geestdriftig w.b. het Nederfrengels.
We houden ook nog van onze eigen taal en eigenheid, die tenslotte vooral Germaans is. Ook voor ons is Duitsland de belangrijkste handelspartner
Rein Korthof  |   | 
21-02-2013
 | 
08:21 uur
Een verheugende ontwikkeling, dat de belansgtelling voor de taal van ons grootste buurland toeneemt. Nu moet een groot deel van onze bevolking nog ,,even' de zinsontleding onder de knie krijgen, want anders kun je in het Duits de juiste naamvallen niet vinden....
Dus na de verpichte rekentoets nu ook de ontleedtoets. Ook handig voor landgenoten die in termen als ''hun hebben'' en ''groter als mij'' formuleren.
Rein Korthof  |   | 
21-02-2013
 | 
09:22 uur
Een verheugende ontwikkeling, dat de belangstelling voor de taal van ons grootste buurland toeneemt. Nu moet een groot deel van onze bevolking nog ,,even' de zinsontleding onder de knie krijgen, want anders kun je in het Duits de juiste naamvallen niet vinden....
Dus na de verpichte rekentoets nu ook de ontleedtoets. Ook handig voor landgenoten die in termen als ''hun hebben'' en ''groter als mij'' formuleren.
Walter Stellmann  |   | 
22-02-2013
 | 
08:39 uur
Voor mensen die snel en goed Duits willen leren beveel ik privé-lessen aan. Op afstand via Skype en een online-faciliteit kan het ook zeer efficiënt zijn.

Walter Stellmann NL-D Interim-Servicebureau

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10