zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Optimisten bereiken meer

17 januari 2013 - Optimisten zijn succesvoller dan pessimisten. Niet omdat het hen altijd meezit maar omdat ze zich – wat er ook gebeurt - met hart en ziel inzetten. Optimisten leven niet in een andere wereld, dragen geen roze bril, en zijn evenmin blind voor obstakels en problemen. Waarin ze vooral verschillen van pessimisten is dat ze een specifiek doel voor ogen hebben en er van overtuigd zijn dat ze dat doel ook bereiken, mits ze maar hard werken.



Bron: 6minutes.be
 
 Doorsturen   5 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Ruim de helft van de werknemers rekent op loonsverlaging
 CFO's ondanks economisch zwaar weer optimistisch over expansie
 Bestrijd de angst
 CFO's: economie lijkt weer aan te trekken
 
 
reacties
 
Richard de Wit  |   | 
17-01-2013
 | 
09:58 uur
De meeste optimisten die ik in 28 jaar werken voorbij heb zien komen waren eendags vliegen die een ander lieten werken en zelf achterover lagen. Ik heb nog nooit zo een tjakka optimist zien werken. De 80/20 verhouding zoals altijd.
Yvette Olbertz  |   | 
17-01-2013
 | 
10:58 uur
Beste Richard,
Er zijn ook anderen. Ik bén zo'n rasoptimist en werk het vuur uit m'n sloffen. 60 tot 80 uur per week is geen uitzondering. Met veel plezier overigens. Achterover zitten is niets voor mij. Het lukt me niet altijd om precies te bereiken wat ik voor ogen heb, maar over het algemeen, dat wil zeggen in 95% wel. Als het niet linksom lukt, dan maar rechtsom, zonder de realiteit uit beeld te verliezen. Opgeven staat niet in mijn woordenboek.
Ondanks dat ik nu een leuk bedrijf run, ben ik beslist geen gesjeesde tsjakka manager. In mijn omgeving zijn er wel meer met dezelfde inslag als ik. Inderdaad 80/20, maar precies andersom dan wat jij bedoelt waarschijnlijk.
Groet,
Yvette
Richard de Wit  |   | 
17-01-2013
 | 
11:49 uur
Je mag blij zijn dat je nog zit Yvette. Meestal lukt het de foute figuren de boel zo te draaien dat je er aan onder doorgaat. Eens is de emmer vol. Ik was ook zoals jij, nu heb ik dikke tegenslag gehad al zo een 3 jaar en ho maar dat de instanties die dat horen te doen ook doen. Als ik weer aan de andere kant zit zal ik heel rationeel en met possitieve insteek de negatieve creaties die alleen aan zelfverrijking doen eruit gooien. Reken maar dat dat een possitieve bijdrage zal leveren aan de maatschappij.
Leo  |   | 
19-01-2013
 | 
12:25 uur
Heerlijk, Yvette! Doe lekker je ding en laat je niet door negativisme beďnvloeden. Richard laat precies zien dat Stevenson gelijk heeft. Bij 'dikke tegenslag' moet je niet om je heen kijken naar wiens schuld het is en naar wie je gaat helpen. Gewoon op jezelf vertrouwen en dingen gaan doen waar mensen blij van worden en voor willen betalen. Dus gewoon lekker hard werken, zo nodig een nieuw vak leren, enz. Er is genoeg te doen (er zijn meeer vacatures dan werklozen!). Zelfs als je niet meteen uit de ellende bent is optimistisch leven leuker dan zwartkijken.
En voor ik weer de hele meute over me heen krijg - ik ben net weer aan het werk na 10 maanden werkloos, dus ik weet waar ik over praat.
Henk Kwant  |   | 
2-04-2013
 | 
10:38 uur
Helemaal met jullie eens Yvette en Leo! Optimisten zijn ook leukere mensen die altijd ergens de schouders onder willen zetten. En Leo heeft natuurlijk gelijk waar het om het leuker leven gaat. Waar je bij optimisten moet oppassen dat ze niet doorslaan naar opportunisme. Dan wordt optimisme gevaarlijk!
Om dat te voorkomen heb ik mensen om mij heen die af en toe op de rem trappen.
Happy life for everyone!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10