zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vraag naar zakenreizen stabiliseert in 2013

28 december 2012 - Advito heeft een nieuwe update van de Industry Forecast voor 2013 gepubliceerd. Daaruit blijkt dat de vraag naar zakenreizen stabiel blijft volgend jaar. Aan de tarieven voor luchtvaart en hotellerie verandert er weinig voor reizigers die binnen Europa blijven. De hotelprijzen kunnen gemiddeld wel met tien procent stijgen in Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en Australië.

Advito baseert haar voorspellingen onder andere op de analyses van het IMF. Die stelde in de laatste voorspellingen de verwachte groei van de Europese economie bij van 0,3 naar 0,2 procent. De vraag naar zakenreizen staat direct in verband met de economische situatie. Zolang de economie niet stabiliseert, zullen travel managers een afwachtende houding aannemen en geen extra budget uitgeven aan zakenreizen. 



Vliegtuigtickets en hotelovernachtingen

Hoewel de vraag naar vliegtuigtickets afneemt, blijft ze de capaciteit wel overtreffen. Die capaciteit blijft gelijk in Noord-Amerika en stijgt wat in Europa. Ze neemt aanzienlijk toe in het Midden-Oosten, waar de luchtvaartmaatschappijen duidelijk hun concurrentiepositie verstevigen door de uitbreiding en updates van hun vloot. In combinatie met de stabiele olieprijzen, leidt dat ertoe dat de prijzen van de vliegtuigtickets niet noemenswaardig zullen stijgen in 2013. Advito waarschuwt wel voor zeer hoge bezettingsgraden aan boord van de toestellen. Daarnaast moeten travel managers en zakenreizigers er rekening mee houden dat naast de Noord-Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen en de low -cost carriers ook de Europese luchtvaartmaatschappijen steeds vaker extra kosten, zoals voor bagage en gebruik van creditcard, gaan berekenen.
De voorspellingen op het gebied van hotelovernachtingen blijven onveranderd: er komt een lichte prijsstijging, die in Europa het laagst blijft. 

Meetings

De vraag naar meetings blijft ook in 2013 hoog. Daarbij komt dat Advito een consolidatietrend waarneemt op het gebied van meetings en zakenreizen. Net zoals voor zakenreizen, zoeken bedrijven naar manieren om de kosten te drukken en de meetings op een efficiëntere manier te organiseren. Dat blijkt geen eenvoudige opdracht te zijn: de meeste bedrijven hebben namelijk geen overzicht van alle kosten die gemaakt worden voor de organisatie van meetings. Net als voor zakenreizen streeft de sector naar de introductie van een duidelijk meetingbeleid bij bedrijven. Dat komt niet alleen het financiële plaatje ten goede, maar is ook van belang voor de veiligheid van de deelnemers.


Bron: Zakenreis.nl
 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Zakenreiziger kiest low cost maatschappij vooral op basis van gemak
 Hogere reisbudgetten in 2013
 Handbagageregels per luchtvaartmaatschappij
 Europese zakenreis wordt nauwelijks duurder in 2013
 
 
reacties
 
Jan  |   | 
31-12-2012
 | 
02:58 uur
Ik twijfel er niet aan of 'vraag naar zakenreizen zich in 2013 stabiliseert', want managers doen het over het algemeen goed, ook wanneer het met de economie niet goed gaat... Wat ik me wel afvraag en waar ik aan twijfel, is eerder hoe het met de rest van ons, de ''niet-managers'' zeg maar, verder zal gaan?

Men heeft geen vertrouwen in de economie (herstel), maar opvallend genoeg wel in politiek!

Hoe en waarop is dat gebaseerd, zou ik dolgraag willen weten. Voor nu lijkt het er sterk op dat de media, mede als de overheid de boel ondubbelzinnig belazert.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10