zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vrouwen werken meer voor minder

7 maart 2011 - Vergeleken met mannen maken werkende vrouwen langere dagen voor minder geld. Dit is de belangrijkste uitkomst van een vergelijking van de loonverschillen tussen mannen en vrouwen in elf landen, op basis van ruim een half miljoen respondenten.

Deze gegevens heeft Loonwijzer verzameld in de afgelopen vijf jaar. Hetzelfde beeld doemt overal op, los van regio, land, sector of beroep. Wel is het zo dat hoe ontwikkelder de economie en hoe minder traditioneel de samenleving, des te kleiner deze loonverschillen m/v worden. In Nederland is die bijvoorbeeld gemiddeld 16 procent, in Denemarken slechts 9 procent. Aan de onderkant zit een land als India, waar werkende vrouwen gemiddeld 36 procent minder verdienen dan hun mannelijke beroepsgenoten voor werk van vergelijkbare kwaliteit. 



Huishouding
Naast dit stabiele patroon ontwikkelt zich een groeiend bewustzijn onder vrouwen van deze scheve situatie en neemt hun onvrede daarover toe. Want na de werkdag nemen ze dan ook nog eens uren in de huishouding voor hun rekening, anders dan de meeste mannen met een baan. Met deze traditionele rolverdeling gaan steeds minder werkende vrouwen akkoord, zo blijkt uit het vergelijkende Loonwijzeronderzoek ter gelegenheid van internationale Vrouwendag op 8 maart. Het rapport maakt ook duidelijk dat de heersende loonongelijkheid niet verklaard kan worden doordat vrouwen door de bank genomen minder bekwaam of lager opgeleid zouden zijn dan mannen.

De loonkloof-analyse heeft betrekking op 11 landen, verspreid over Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Hoogopgeleide vrouwen vaker STOP-vrouw dan TOP-vrouw
 Vooral vrouwen hebben het liefst een mannelijke manager
 Mannen videobellen meer dan vrouwen
 Diversiteitsquota werken niet - integendeel
 
 
reacties
 
Janus Kizuna  |   | 
7-03-2011
 | 
12:08 uur
Er wordt met enige regelmaat aandacht aan gegeven, maar vrouwen lijken het niet het belangrijkste te vinden. Althans ... anders zouden ze er wel meer werk van maken.
Het onderhandelen over een salaris zit meer mannen in het bloed dan vrouwen en als vrouwen zich er niet lekker bij voelen doen ze het niet. Met alle gevolgen van dien.
Steeds minder werkgevers beginnen ook daadwerkelijk lager in salaris voor de vrouw, dus de grootste winst is te behalen bij de vrouw zelf. Maar ja ... als ze het nu niet belangrijk genoeg vindt...

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10